Suunto 9

Suunto 9 Baro tuli markkinoille tovi sitten ja reilun kuukauden testaamisen jälkeen on tässä hieman raporttia Suunnon uutuudesta.

Suunto 9 Baro

Suunto 9 ja akun kestävyys

Heti alkuun pitää todeta että Suunto 9:n kanssa ennemmin kyllä loppuu virta minusta kuin kellosta. 
Suunto 9 Baro-kellossa on kolme akkutilaa määriteltynä. Suoritus, kestävyys ja ultra. Näillä saat kellon akun kestämään 25 tunnista aina 120 tuntiin, kun GPS-seuranta on käytössä. 
Juuri tätä kaipasinkin uudelta kellolta nyt, kun pidemmällä tulevaisuudessa tavoitteet on noissa pidemmissä matkoissa. 
Kello antaa arvion aina, kun aloittaa treenin siitä kuinka kauan akku kestää nykyistä tilaa käytettäessä, jos varaus ei riitä voi vaihtaa toiseen tilaan milloin tahansa.
Suunto 9 antaa myös oman historiani perusteella muistutuksia milloin minun kannattaisi muistaa ladata kello.

Suunto Fusertrack seuraa matkaa ja reittiä tarkemmin

Ultrajuoksuissa akunkesto voi rajoittaa matkan ja reitin tarkkaa tallennusta, koska GPS syö akkua ja näin kävi itselläni Karhunkierroksen 55 kilsan matkalla. En muistanut laittaa GPS-tarkkuutta parhaalta tasolta alemmaksi ja kello lakkasi mittaamasta matkaa ja aikaa 51 km kohdalla Valtavaaran jollain nousulla. Suunto 9:n ainutlaatuinen FusedTrack- algoritmi parantaa reitti- ja matkaseurannan tarkkuutta yhdistämällä GPS- ja liikeanturitiedot. Näin akku kestää paremmin.

Suunto 9 tärkeimmät ominaisuudet

*Älykkäät akkutilat
*GPS-Navikointi
*FUSEDTRACK™
*Yli 80 urheilutilaa
*Rannesyke
*Vesitiivis 100metriin
*Ilmanpainemittari
*Säätoiminnot

Suunto 9 Baro tekniset ominaisuudet

*Paino 81grammaa
*Kehän materiaali ruostumatonta terästä
*Safiirilasi

Yhteenveto

Kello tuli itselleni kuin tilauksesta. Akun kesto on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kellon reittisuunnittelun lisäksi, paluu lähtöpisteeseen toiminto sekä tarkka korkeusmittaus on itselläni kovassa käytössä varsinkin, kun haen uusia reittejä.
Vanhaan Suunto Baroon nähden on pientä viilausta tullut ja mielestäni on onnistuttu siinä hyvin.
Edelleen myös koen suurta vapautunutta tunnetta, kun sykkeenmittaus ranteesta toimii eikä tarvitse vyötä käyttää. Ehdottoman iso plussa siis Suunnon uudesta kellosta!
– T –

Share this post: