Sunnuntain spinningistä uuteen viikkoon

Sunnuntaina kävin siis ekan kerran noin vuoteen spinningtunnilla. Ja pakkohan se oli ”joutua” 55minuutin Spinning Cardio-tunnille, joka ei ole sieltä helpoimmasta päästä. 
Jotenkin sen läpäisin ja pääsin vielä kotiinkin. Sykkeet oli aika huimat, max 198 ja keskisyke 158. Ajattelin etten pääse alkuviikosta edes kävelemään, mutta onneksi se ei ihan niin pahasti ottanut jalkoihin. Illalla pieni kävely koiran kanssa ja maanantaina reilu tunnin kävelylenkki töiden jälkeen ja jalat on palauteltu. 
Tänään oli taas salipäivä ja vuorossa oli hauikset ja ojentajat. Jotenkin tuntui kuin olisi puhti ollut kadoksissa, en ihan saanut täysiä tehoja irti itsestäni. 
Joskus näitä päiviä, ja ainakin tuli jotain tehtyä.

Itselläni tuo saliharrastus lähti siitä, kun ensin kaveri sai houkuteltua mukaan zumbaan ja kahvakuula-tunneille. Siitä laajensin Body Pumpiin ja Spinningiin vaikka kaverin innostus lopahti kesken.
Tuolloin treeni oli vain omaksi iloksi ja samalla yritin nostaa, kyllä, nostaa painoa. Olen aina ollut pienikokoinen paitsi raskausaikoina on painoa tullut noin 50% lisää lähtöpainoon, alun pahoinvoinnin helpotettua. 
Muutama vuosi sitten pienimuotoisen stressin/elämänmuutoksen myötä myös paino lähti laskuun. Alimmillaan painoni kävi 42 kg paikkeilla, pituutta on 154 cm. Nyt parin vuoden projektin jälkeen on paino 51-53 kg riippuen päivästä. Ensin paino nousi jopa 56 kiloon ihan pelkästään siitä syystä, että ruokahalu kasvoi valtavaksi kuntoilun aloittamisen myötä. Viimeisen vuoden aikana paino on pysytellyt aika tasaisena ja lihakset alkavat tulla esille. 
Viimeksi keväällä kävin kehonkoostumusmittauksessa ja olin tyytyväinen tuloksiin muuten, mutta lihaksiin pitää saada hieman lisää painoa ja lisää nestettä kroppaan. 
Uusi mittaus olisi nyt perjantaina, saa nähdä onko tullut parannusta. 
Ei sitä jokaiselle 39 vuotiaalle mittaus anna kropan iäksi 23. 

Ruokavaliomuutoksia on vuoden aikana tullut sen verran, että päivisin syön pääasiassa salaattia lihan tai kalan kanssa sekä välipalaksi rahkaa sokeroimattomalla mehukeitolla tai hedelmää. Illalla töiden jälkeen vuorossa on sitten vielä lämmin ateria, jossa siinäkin on pasta, riisi tai peruna selkeässä sivuroolissa. 
Aamupala on joko kaurapuuroa maidon ja marjojen kanssa tai ruisleipää täytteineen. Ja kupillinen kahvia tietysti. Töissä juon joka aamu myös kupillisen vihreää teetä. 
Herkkupäivä on kuitenkin kerran viikossa. Joskus herkutellaan pizzalla ja joskus tulee kannettua kaupasta kotiin karkkia ja chilipähkinöitä. 
Ennen olin aikamoinen karkkihiiri, mutta nykyään voin säästää seuraavaa viikonloppua varten. Nytkin laatikossani on irtokarkkeja parin-kolmen viikon takaiselta leffareissulta. 

Lisäksi ollaan miehen kanssa innostuttu raakasuklaasta. Parin viikonkuluttua viikonloppuna olisi tarkoitus leipoa lasten kanssa raakasuklaakakku. Resepti on vielä hakusessa, mutta eiköhän sellainen löydy. 

Vinkkejä otetaan vastaan mielellään! 

Share this post: