Sopivan treeniajan metsästys

Luin tuossa viikonloppuna Helsingin Sanomien sunnuntailiitteestä suomalaisten kuntoilu- ja liikuntatottumuksista.
Liitteen mukaan suomalaiset liikkuvat eniten viikon alkupuolella ja kaikista vähiten viikonloppuisin. Myös kesälomien aikana liikutaan huomattavasti vähemmän kuin muuten. Tietysti lomalla ollaan usein matkalla ja mökillä, jossa tulee liikuttua eri tavalla ja näitä liikkumisia ei varmaankaan moni kirjaa mihinkään.
Tammikuussa taas on piikki salikävijöissä ja muissa liikkujissa. Salilla saa odotella vuoroa entistä useammin ja ohjatut tunnit ovat viimeistä paikkaa myöden varattuja. Usein kuitenkin tämä innostus laantuu monelta jo helmikuun loppuun mennessä.

Itse kuulun niihin salikävijöihin ja lenkkeilijöihin, jotka ovat mielellään kuntoilemassa viikonloppuna ja lomien aikaan jos sattuu olemaan kotikulmilla. 
En välttämättä ymmärrä miksi suurin osa suomalaisista käy salilla ja liikkumassa arkisin, silloin kuin on kiireisintä muutenkin ja väsyneenä työpäivän jälkeen. Tietysti on niitä kenellä elämäntilanne asettaa rajoitukset mitä voi milloinkin tehdä ja silloin onkin ihan ymmärrettävää että menee silloin kun on mahdollisuus mennä. En minäkään lähde lomareissussa ulkomailla salia etsimään tai raahaa lenkkareita mukaan. Liikuttua tulee paljon kävellen tai pyöräillen samalla kun tutustuu lomakohteen nähtävyyksiin. Sitä voisi ehkä jopa kutsua hyötyliikunnaksi!
Viikonloppuisin on kiva mennä salille aamusta kun muuten on vielä hiljaista ja kun itse saa treenit loppuun, alkavat muut heräilemään ja miettivät salille lähtöä. Sitten on vielä koko päivä aikaa touhuta kaikkea muuta. 

Mulla on käytössä liikkumisen tarkkailussa HeiaHeia, yksi verkon suosituimmista liikuntapäiväkirjoista, josta oli myös kerrottu tuossa samaisessa Hesarin jutussa.
HeiaHeia on käyttäjälle maksuton ja kotimainen sovellus.
Muistaakseni palveluun rekisteröityneitä käyttäjiä on reilu 200 000 suomalaista kuntoilijaa.
Hesarin jutussa oli otettu tilastoaineistoa puolentoista vuoden ajalta 10 000 aktiivisen käyttäjän tiedoista.
Tuon puolentoista vuoden aikana nämä käyttäjät olivat kirjanneet noin 3,4 miljoonaa suoritusta.
Vieressä mun oma tilasto viime viikolta. Alimmaisesta näkyy vain otsikko, mutta sekin on viime viikolta, maanantailta. Tiistai näytti olleen välipäivä, kuitenkin tein kotona kehonhuoltoa venyttelynä.Tänään oli välipäivä treenailusta, mutta huomenna aamulla suunnataan taas salille ennen työpäivän alkua.

Nyt nukkumaan jotta jaksaa!

Mukavaa alkuviikkoa kaikille!Share this post: