Polkujuoksua Torronsuolla

Perjantai ja lauantai meni istuessa pt-koulutuksessa viimeistä kertaa, joten päätettiin Jarkon kanssa lähteä sunnuntaiaamun kunniaksi poluille juoksemaan.
Suunnitelmissa on kerran kuukaudessa tehdä pidempi lenkki poluilla, jotta saadaan kerättyä kilometrejä ensi kevättä varten. Mietittiin, että miksi aina jäädä kiertelemään lähistön polkuja, kun pienen ajomatkankin päässä on mahtavia uusia reittejä.

Tällä kertaa lähdettiin Salon ja Someron kautta kohti Torronsuon kansallispuistoa heti aamupalan jälkeen. Oltiin katsottu reitti valmiiksi Movescountin kautta ja koska illalla on ohjelmassa vielä parin lenkin ohjaukset ei viitsitty kymppiä pidemmälle lenkille lähteä.
Reitti kulki alussa pääsääntöisesti pitkin pitkospuita, joita reitillä on muutenkin paljon. Pitkospuut oli ihan hyvässä kunnossa suurimmalta osin, mutta huonotkin ovat menossa vaihtoon sillä reitillä näkyi jo uutta materiaalia. Alkumatka oli suhteellisen teknistä pitkoksien jälkeen muutaman kilometrin, mutta loppumatkasta taas mentiin soratietä ja asfaltoidun tien piennarta pitkin.
Maisemat oli mahtavat varsinkin, kun aamulla oli vielä vähän usvaa ilmassa ja asteet juuri ja juuri plussan puolella. Hiljaisuus ja luonto tekee kyllä hyvää hektisen viikon lopuksi.

Mukana meillä molemmilla oli tarpeeksi vaatetta ja hyvät polkujuoksukengät. Repuissa lisäksi vielä kuoritakit varmuuden vuoksi. Kerrottiin aiemmassa postauksessa miten nuo meidän kuoritakit saa pakattua omaan taskuunsa pieneen tilaan. Tuo takki sujautettiin juoksuliivin taskuun.
Nuo meidän Salomon S-Lab Advanced Skin-juoksuliivit on siitä hyvät, että niihin saa kaiken tarpeellisen mukaan pidempiäkin lenkkejä varten.
Itselläni on käytössä tuosta mallista 12 litrainen, jossa taskuja on riittävästi ja 5 litraiseen, joka Jarkolla tänään oli mukana, erona iso vetoketjullinen tasku keskellä juomarakon lokeron päällä. Mukaan saa juotavaa 2 litran juomarakon lisäksi kahteen pehmeään 500 ml Soft Flask-pulloon, joille on myös omat lokeronsa liivin etuosassa. Näistä lokeroista pulloja ei tarvitse ottaa pois vaan saat juotua niistä vaikka ne ovatkin lokeroissaan.
Lisäksi matkapuhelin kulkee hyvin etutaskussa josta se on helppo ottaa esille tarpeen vaatiessa, toisin sanoen, kun löytyy hyvä kuvauskohde 😀
Näiden juoksuliivien mukana tulee useimmiten Soft Flask-pullojen lisäksi avaruuslakana ja pilli hätätilanteita varten. Nuo jälkimmäiset ovat myös pakollisia varusteita osassa polkujuoksukisoja.

Meillä juoksuliivit kulkevat mukana lähes kaikille polkulenkeillä ja muillakin pitkillä lenkeillä. Jarkolla on tyypin1 diabeteksen takia oltava mukana aina jotain ylimääräistä syötävää ja repussa ne kulkevat mukana helposti ja lähes huomaamattomasti. Yhteisillä lenkeillä tasataan joskus eväitä molempien reppuihin ihan painon takia.

Liiviä itselleen ostaessa on tärkeää käydä sovittamassa sitä päälle. Kokoa ei kannata lähteä arvuuttelemaan, koska istuvuus on tärkeää, kun on kuitenkin tarkoitus kantaa sitä selässä pitkiäkin matkoja. Oma kokemukseni tästä Salomonin 12 -litraisesta adv skin liivistä on erittäin hyvä. Se on kulkenut mukana lukuisilla treenilenkeillä, mutta myös polkujuoksukisoissa Ylläksen 33 km:llä ja Karhunkierroksen 55 km:llä. Vaikka tavaraa on mukana enemmänkin se ei silti heilu eikä hölsky vaan istuu napakasti. Saat myös kiristettyä pikanauhoista kesken lenkin, kun tavara repussa vähenee. Edes Karhunkierroksen jälkeen ei hiertymiä ollut.
Oma reppuni on kokoa xxs vaikka Salomonin juoksutakit ovat kokoa s tai m mallista riippuen. Jarkolla taas yläkroppa ei ole perinteisen pitkän matkan juoksijan mallia vaan hieman kookkaampi salitreenistä johtuen ja hänellä onkin käytössä kokoa xl vaikka takki on kokoa m.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook


                                                  ⬥ https://www.personaltrainerturku.net

Share this post:

3 Comments
 1. pasijuoksee

  Itsellä sama 12l juomaliivi. Istuvuus tyhjänä ja täytenä mukava. Kaikki ominaisuudet kohdallaan.

 2. Jarkko

  On kyllä, ei hierrä pitkilläkään lenkeillä eikä hölsky.

 3. Unknown

  minun eräs kaveri on kärsinyt tyypin kaksi diepeetteksestä kokoelämänsä mun on aina käynyt häntä sääliksija olen yrittänyt auttaa häntä tuloksetta. Kunnes törmäsin netissä tälläiseen ”60-sec type2 diabetes reverse” postaukseen jossa sadat ihmiset suosittelee tätä teknikkaa poistaa diapeettestä ja käskin kaverini heti ostaa tämän video sarjan jä hän parantui alle kuukaudessa diapetteksestä!
  haluan että kaikki diapeetikot näket tämän

  http://tiny.cc/diabetesreverse

Comments are closed.