Polkujuoksua pimeydessä

Torstai-iltana sain olla Salomonin lähettiläänä mukana järjestämässä Polkujuoksua otsavalon kanssa-tapahtumaa yhdessä Partioaitan ja Petzlin kanssa.
Juuri, kun pääsimme tapahtumapaikalle ja aloimme laittaa tavaroita järjestykseen alkoi vesisade, mutta hyvin silti selvittiin. Pikkuhiljaa sadekin alkoi laantua, kun porukka saapui paikalle.
Tapahtumaan oli ennakkoon ilmoittautunut ihan mukava määrä porukkaa ja suurin osa pääsikin tulemaan koleasta kelistä huolimatta.

Polkujuoksukengistä meillä oli mukana Salomon S-Lab Sense Ultra 2, Sense Ride ja Speedcross 4. Kaikki hieman eri tyyppisiä polkukenkiä. Speedcrossissa on hieman korkeampi droppi kuin kahdessa muussa (10mm vs 8m). Lisäksi Speedcrossin pohja on hieman erilainen. Siinä on korkeammat ”nappulat” jotka takaavat hyvän pidon mutaisemmallakin pohjalla ja se onkin ihan omiaan nopeille lenkeille haastavallakin alustalla.
S-Lab Sense Ultra ja Sense Ride taas ovat selkeästi pitkän matkan juoksuun, sillä niiden vaimennus ja tuki jalalle on todella hyvä. Pohjan contagrip-materiaali takaa pidon myös alamäessä märällä alustalla. Siinä missä S-Lab Sense Ultra on polkujuoksun pitkän matkan kenkä, on taas Sense Ride myös hyvä maantiellä.

 Polkukenkien lisäksi osallistujat saivat testata lenkillä Petzlin otsalamppuja ja ilman näitä lamppuja paikalla ei olisi nähnyt oikein mitään. Siellä huomasi hyvin, miten paljon hyötyä pimeällä vuodeaikana on lampusta. Sen avulla pidennät vuorokauden juoksuaikaa paljon. Ja mikä onkaan hauskempaa kuin juosta pimeässä metsässä porukalla.

Alkuun käytiin läpi polkujuoksijan ketteryyttä ja tehtiin vähän polven nostoa, loikkaa ja pakarajuoksua. Rapa lensi kenkien pohjasta ja kenenkään takin selkä ei tainnut selvitä likastumatta. Ketteryys- ja koordinaatiotreenin jälkeen siirryttiin pienen hengähdystauon jälkeen ylämäkitreenin pariin. Ylämäkeä juostiin muutama kerta edestakaisin ja saatiin sopivasti jalat hapoille ennen viimeistä osiota, yhteislenkkiä pimeässä metsässä.

Otsavalot loistaa pimeässä

Kaikilla oli todella loistava meininki ja kivaa oli!

Kiitos myös Partioaitta Skanssin ja Partioaitta Hansan sekä Petzlin edustajille 🙂

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook
                                          ⬥ https://www.personaltrainerturku.net

Share this post: