Polkujuoksu || Pirunkirkon patikka

Lauantaina lähdimme polkujuoksemaan perinteiseen tapaan, melkein joka viikonloppu on tullut tehtyä vähintään yksi pidempi lenkki poluilla.

Tällä kertaa suunnaksi otettiin Pirunkirkon patikka joka on yksi Kuhankuonon retkeilyreiteistä.

Reitin pituus on noin 8km ja kun sen menee edestakaisin niin matkaa kertyy mukavat noin 16km.
Mistään ihan helposti ja nopeasti juostavasta reitistä ei voi puhua vaan ennemminkin vaativasta ja teknisestä reitistä jonka läpi juoksemiseen kannattaa varata aikaa riittävästi.
Reitti on paikoin aika liukas, varsinkin me saimme sen todeta, kun kalliot olivat märkiä niin aika tarkkana sai paikoin olla, suosittelen kunnollisia jalkineita mikäli aiot tuonne mennä juoksemaan.

Nousua tuolle reitille kertyy reilut 300 metriä, eli mukavasti sai mäkiä matkalle ja samalla ihastella maisemia. Voisikin sanoa että tämä reitti on turkulaisten lähin ”vuoristokohde”.

Reitti on hyvin merkitty eli eksymisestä ei hirveästi ole pelkoa.
Kuhankuonon retkeilyreitistö on pääosin merkattu oransseilla nauhoilla. Mikäli nauhassa on siniset pallon on kyseessä ympyräreitti. Sitä seuraamalla palaat aina lähtöpaikkaan.
Valkoisia palloja on käytetty yhdys- tai pistoreiteissä. Tämä viitoitus johtaa pois ympyräreitiltä , joko toiselle ympyräreitille, näköalapaikkaan tai taukopaikalle.

Polkujuoksuvarusteet:

⭒Polkujuoksukengät: Salomon Slab Sense 7SG
⭒Kello: Suunto9 Baro
⭒Juoksuliivi: Salomon ADV Skin 5 Set + 2 * soft flask 
⭒Asusteet: Salomon Slab shortsit + tekninen paita. Salomon Bonatti Pro kuoritakki
⭒Nesteitä 2*500 ml vettä jonka joukossa yksi tabletti High5 elektrolyytti  & magnesium urheilujuomaa
⭒Eväät: 2kpl Bloks energiakarkkeja, 5kpl High5 geelejä sekä Snickers
Ennen lähtöä mietin jätänkö kuoritakin pois liivistä, pelipaikalle ajaessa totesin että onneksi tuli mukaan. Matkalla vettä tuli paikoin kaatamalla, mutta onneksi se loppui ja saimme juosta viimeistä 3km lukuunottamatta hyvässä kelissä. Loppumatkalla sitten tulikin taas aivan kaatamalla vettä ja takille tuli käyttö.
Nesteet menivät lähes kokonaan, mutta lisäenergiaa en ottanut yhtään. Olisin ehkä toki ottanut puolessa välissä muuten, mutta verensokerit olivat taas tällä erää niin korkealla ettei ollut asiaa ottaa lisää mitään mikä nostaa niitä.
Kiva fiilis jäi lenkistä ja reitistä vaikka olikin vähän vaihteleva keli ja paikoin todella liukasta.

Pirunkirkon patikan lähtöpaikkanamme toimi Soikeroisten parkkipaikka joka on suoraan polkureitin alussa, Raasipurontie 269 Yläne!

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: