Personal trainerin ensimmäinen vuosi täysipäiväisenä yrittäjänä

Personal trainerin ensimmäinen vuosi kokoaikaisena yrittäjänä alkaa olla ohi. Ja heti alkuun voin sanoa, että ei tullut valittua helpointa vuotta jättäytyä pois päivätyöstä ja siirtyä tekemään personal trainerin hommia päätyönä. Silti voin samaan hengenvetoon sanoa, että ei silti kaduta. Vuosi toi mukanaan paljon hyvää, mutta myös jotain sellaista jonka olisin voinut jättää kokematta. Toisaalta, tästä vuodesta on selvitty ja se on pääasia.

Alkuvuosi meni aika pitkälti oman työn suunnittelemiseen ja aikatauluttamiseen. Piti opetella paras systeemi kalenterinhallintaan ja muistaa asettaa työpäiviin myös tauot ohjausten väliin. Piti myös uskaltaa pitää vapaapäiviä, vaikkakin kaikki vapaa-aika vie pois rahaa tililtä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että myös personal trainer tarvitsee palautumisaikaa ja lepoa. Lisäksi omat treenit on hyvä myös aikatauluttaa kalenteriin, koska nekin on tehtävä, jotta keho pysyy kunnossa. Tässä postauksessa sivusinkin asiaa jo hieman.

Juuri, kun olin suhteellisen hyvin oppinut aikatauluttamaan kaiken ja työ alkoi sujumaan omalla painollaan tuli maaliskuu. Joka puolelta uutisoitiin sitä miten olisi hyvä pysyä kotioloissa niin paljon kuin mahdollista. Asiakkaiden kanssa siirryttiin tekemään etätreenejä tai ulkotreenejä. Jouduttiin joustamaan suunnitelmista ja soveltamaan. Osa asiakkaista halusi laittaa treenit tauolle kokonaan, joka tietysti oli myös ymmärrettävää, mutta osa myös jatkoi normaalisti. Seuraavat kaksi kuukautta mentiin suuressa epävarmuudessa tulevasta.

Muutoksia

Kesällä jo osa palasi treenaamaan ja tilanne alkoi tasoittua. Uskoin koko ajan siihen, että kyllä tästä vielä selvitään. Heinäkuussa uskalsin jopa pitää kaksi viikkoa lomaa, jolloin lähdettiin kokonaan pois kotiympäristöstä Lapin luonnon keskelle. Loma tuli tarpeeseen kevään myllytyksen jälkeen. Lomalta paluun jälkeen sai otettua uuden startin töihin.

Syyskuussa tein toisen suuren päätöksen ja siirryin pois kuntokeskuksesta, jossa olin ohjannut alkuvuoden ja aloin tekemään työtä täysin itselleni. Sain yhteystyökumppaneiksi kaksi liikunta-alan erityyppistä palveluntarjoajaa. Tällä hetkellä teen personal trainer-ohjauksia Liikku Kaarinassa sekä Vauhtisammakon liikuntapalveluissa, jossa teen myös juoksuohjauksia. Pääsääntöisesti teen asiakashankinnan itse, mutta myös molempien yhteistyökumppaneiden kautta tulee jonkin verran asiakkaita.

Olen nyt loppuvuodesta saanut palautettua tilanteen lähes ennalleen kevään ja kesän jäljiltä ja innolla odotan kohta alkavaa vuotta. Suunnitelmissa on laajentaa palveluita ja niistä kerrotaankin alkuvuonna lisää. Alunperin jäin alkuvuonna päivätyöstäni opintovapaalle ja siinä samalla aloin tekemään personal trainerin töitä enemmän. Opintovapaata minulla on 31.12. saakka ja marraskuun lopulla irtisanouduin tuosta työstä. Päätös on tehty jäädä yrittäjäksi. Tämä vuosi on kyllä ollut moninkerroin haastavampi kuin mitä olin milloinkaan kuvitellut, mutta kuten yhden kollegan kanssa totesimme ”jos tästä vuodesta selviää kuivin jaloin, selviää lähes mistä vain”. Olen tänä vuonna saanut myös usean mahtavan ihmisen elämääni joita en ilman tätä muutosta olis välttämättä tavannut. Olen saanut tehdä työtä jota rakastan ja jota oikeasti haluan tehdä. Tämän ensimmäisen vuoden aikana olen saanut olla kymmenien asiakkaiden tukena heidän matkallaan kohti parempaa hyvinvointia. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin uuteen vuoteen!

Ihanaa joulun aikaa kaikille!

Share this post: