Personal trainer suunnittelee myös omat treenit

Personal trainer liikuttaa muita työkseen, auttaa muita saavuttamaan tavoitteensa. Työhön kuuluu paljon muutakin, mutta siitä kerron joskus myöhemmin lisää.

Usein sanotaan, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä ja tämän voi heijastaa myös moneen muuhunkin ammattiin. Tosin personal trainer ei hirveästi voi luistaa omista treeneistä, koska meille oma keho on myös työväline. Riippuen asiakasmäärästä voi personal trainerilla olla yhden arkipäivän aikana 3-6 asiakasta, joskus jopa enemmän riippuen siitä miten jakaa työpäivänsä ja onko mukana yksilöasiakkaiden lisäksi myös isompia ryhmiä. Kaikkien asiakkaiden kanssa on oltava valppaana, on pystyttävä avustamaan liikkeessä painojen kanssa jos asiakas ei jostain syystä jaksakaan yksin nostaa kuormaa. Myös kehonhuolto on tärkeässä asemassa, kun liikuntaa tulee paljon. Ei ole mukava katsoa pankkitilille jos olet yrittäjä joka laskuttaa tehtyjen tuntien mukaan ja olet ollut sairaslomalla oman kehonhuollon laiminlyönnin vuoksi.

Miten tämä personal trainer treenaa?

Välillä on tullut tehtyä lihaskuntotreeniä ilman mitään sen suurempaa fokusta, mutta tällä hetkellä teen selkeän suunnitelman mukaisesti. Tein itselleni treeniohjelman, joka tukee juoksuharrastusta ja jonka voin tehdä joko kotona tai salilla riippuen siitä missä milloinkin sattuu tulemaan sopiva tauko. Olen kalenteroinut jokaiselle viikolle 3 lihaskuntotreeniä ja juoksua viikkokilometritavoitteen mukaisesti. Jokaiseen päivään tulee myös ainakin lyhyt venyttelyhetki, 1-2 kertaa viikossa erillinen kehonhuoltotreeni, joka kestää noin tunnin.

Lihaskunto-ohjelma on 3-jakoinen, mutta siitä löytyy yksi päivä jolloin treenaan isot lihasryhmät, teen kokonaisvaltaisia liikkeitä. Tämä on tärkein treenipäivä, johon ei tehdä muutoksia. Toiset kaksi päivää on jaoteltu siten, että yhtenä päivänä treenaan rintalihakset, ojentajat ja olkapäät ja toisena päivänä selän, hauikset ja vatsalihakset. Tosin myös tuohon isojen lihasryhmien treeniin kuuluu myös yksi vatsalihasliike ja siellä nämä muiden päivien lihakset ovat liikkeissä avustavina tekijöinä. Jos viikko vaikuttaa kiireiseltä niin voin näitä kahta viimeistä yhdistellä siten, että teen yhtenä päivänä molemmista osan liikkeistä.

Juoksun osalta treeniviikot muovautuvat aika pitkälle myös sen mukaan miten paljon juoksuohjauksia sinne osuu. Juoksuohjaajana ohjaan pääasiassa isoja ryhmiä, joiden kanssa juoksen itse mukana lähes kaikissa treeneissä. Sen lisäksi teen myös joitain yksilöohjauksia ja juoksutekniikkaohjauksia. Syksyn ajan on oma juoksuohjelma ollut jaettuna neljän viikon sykleihin, 50km, 60km, 70km ja lepoviikko eli ei tavoitetta, mutta juostaan ohjauksissa. Vuoden alussa lähdetään vielä ensimmäinen kuukausi samalla määrällä, mutta helmikuussa korotetaan jokaista viikkoa 10 kilometrillä. Lisäksi omaan juoksuohjelmaan tulee taas vuoden vaihteen jälkeen mäkitreenit ja pitkät polkulenkit.

Kehonhuolto. Joillekin pakollinen paha, mutta kuitenkin niin tärkeä ja keholle hyvää tekevä treeni. Kehonhuoltoakin voi tehdä monin eri tavoin. Itse teen vaihtelevasti pitkäkestoisia joogan tapaisia venytyksiä, mutta myös dynaamisia pumppaavia venytyksiä. Nuo dynaamiset venytykset on omia suosikkejani, koska ne ovat myös lempeämpiä lihaksille ja niiden myötä koen saavani myös lisää liikkuvuutta kehoon. Käytän putkirullaa ja pientä triggerpalloa säännöllisesti ja lisäksi käyn hieronnassa kerran kuukaudessa ja tarpeen vaatiessa myös useammin.

Kuten edeltä näkyy niin personal trainerinkin on hyvä tehdä itselleen treenisuunnitelmat, jotta treenit tulee tehtyä säännöllisesti ja laadukkaina. Joskus teemme treeniohjelmia myös toisillemme ja sitä kautta saadaan omaan tekemiseen uusia juttuja.

Kerroimme aiemmin myös miltä meidän ruokapäiväkirja näyttää, käy lukemassa postaus siitä täältä.

Olethan jo tutustunut yrityksemme kotisivuihin?

Share this post: