Motivaatio

Luin viikolla Kilometritehtailija-blogin Annin ajatuksia siitä mikä häntä inspiroi ja jäin itsekin miettimään asiaa. Huomasin kuitenkin miettiväni enemmän sitä, mikä motivoi liikkumaan.

Nämä maisemat motivoivat kiipeämään Ylläksen huipulle

Suurin motivaattori on terveys, joka ei ole kaikille itsestäänselvyys ja välttämättä ei saa pysyä terveenä vaikka liikkuisikin. Omalta osaltani kuitenkin aloin alunperin liikkua, kun huomasin, että lihakset alkoivat heikkenemään ja paino putosi liian alas. Tarkoituksena oli saada salitreenillä lihaksia kuntoon ja sen myötä vähän lisää painoa.
Onnistuin tavoitteessani, mutta samalla ruokahalukin kasvoi huomattavasti ja lopulta huomasin syöväni rekkamiehen annoksia, joita en todellakaan tarvinnut.

Uusi pyörä motivoi lähtemään pyörälenkille

Toinen motivaattori on endorfiinit. Se, kun tiedät millainen fiilis hyvän treenin jälkeen on. Ei ole väliä onko kyseessä salitreeni, juoksu vai pyöräily, kunhan syke nousee ja tiedät antaneesi kaikkesi. No, kyllä kevyelläkin treenillä saa hyvän fiiliksen, kun tietää, että sitäkin on välillä tehtävä.

Tulokset motivoivat myös. Juoksussa uusi ennätys puolimaratonilla tai ihan millä matkalla tahansa, salilla maastavedon painoennätys tai jonain päivänä se, kun saan tehtyä 10 leuanvetoa ilman avustusta.
Asetan itselleni uusia tavoitteita lähes koko ajan. Ensimmäinen tavoite oli puolimaratoni kolme vuotta sitten, seuraava oli ajan parannus alle kahteen tuntiin, jonka jälkeen edessä oli ekan maratonin juoksu. Tämän jälkeen juoksin ekan kympin ja nyt olisi tavoitteena parantaa tulosta kympillä.
Suurimpana tavoitteena, ehkä tällä hetkellä vielä haavetasolla, olisi suorittaa triathlonin sprintti seuraavan kahden vuoden sisällä. Kun asettaa itselleen tavoitteita, pystyy laiskanakin hetkenä potkimaan itsensä ylös sohvalta, saavuttaakseen nuo tavoitteet. Vielä kun ne on kertonut julkisesti, on perääntyminen vaikeampaa 🙂
Eli lyhyesti, asettamani tavoitteet motivoivat.

Ja pakko myöntää, että myös oma ulkonäkö motivoi liikkumaan. Voi kuulostaa pinnalliselta, mutta olen huomannut, että jos jätän liikaa treenejä väliin, alkaa kilot heti kertyä ja ne näkyvät lähes ainoastaan vatsan seudulla, mutta myös käsivarsissa. Haluan näyttää hyvinvoivalta.

Raitis ilma motivoi myös liikkumaan ulkona. Varsinkin iltojen pimetessä, kun pirteä syyskeli alkaa kolkutella ovella, on aika mukavaa lähteä ulos lenkille. Raitis ilma ja liikunta tuo mukanaan myös hyvät yöunet. Olen lähes aina ollut hyväuninen, mutta kieltämättä treenitauko myös vaikuttaa unen laatuun. Heräilen useita kertoja yössä, jos en ole treenannut tarpeeksi.

Ihana aurinko ja raitis ilma, luonto motivoi

Uudet treenivaatteet. Niitä on aina kiva lähteä ulkoiluttamaan joko salille tai lenkkipolulle. Itselläni on postin mukana tulossa uudet juoksukengät ihan lähiaikoina. Ne toki tilasin myös siksi, että viimeksi ostamani eivät sopineet omaan jalkaan ja myin ne eteenpäin.

Edellä mainitsemieni lisäksi mulla on tällä hetkellä vielä yksi motivaattori, josta en kerro tältä erää sen enempää, koska se on vielä niin kaukainen haave. Tämä haave on myös sellainen, joka ei välttämättä koskaan toteudu, mutta ainakin tähtään sinne suuntaan ja aika näyttää miten käy.

Miten, onko teillä jotain tiettyjä asioita, jotka motivoivat liikkumaan?

Share this post: