Miten valmistautua Paavo Nurmi Marathon – juoksutapahtumaan + arvonta

*(Postauksen lopussa arvonta Paavo Nurmi Marathonille)

Paavo Nurmi Marathon -juoksutapahtuma on jo ihan tuossa kulman takana koputtelemassa ja moni varmasti miettii näin helteisen kesän jäljiltä onko tullut juostua riittävästi ja mitä vielä voisi tehdä ennen tapahtumaa.

Jänis valmiina Paavolla!

Tässä muutamia vinkkejä miten selviät paremmin Paavo Nurmi Marathonista, oli matkasi sitten 10km, puolimaraton tai maraton.

Muistuikin tästä mieleeni, kun me lähdettiin juoksemaan  ensimmäistä kertaa puolimaratonille.
Molemmat jännitettiin aikalailla ainakin viikkoa ennen tapahtumaa ja mielessä pyöri, että riittääkö kunto, mitä syödä, miten pukeutua ja muut tuhannet kysymykset .
Todettakoon että ei ainakaan kylmä tullut vaan vaatetus meni pahasti pieleen, oli varmuuden vuoksi ihan riittävästi vaatetta ettei vaan pääse kylmä tulemaan 🙂

Miten valmistautua juoksutapahtumaan!

*Älä jännitä liikaa, pieni jännitys kuuluu olla mutta ei liikaa kannata jännittää. Olet varmasti tehnyt kaikkesi sen eteen että pääset tavoitteeseen, nyt vain luotat itseesi.
Älä koita mitään hokkuspokkus temppuja viimisen parin viikon aikana jotta juoksukunto nousisi. Luultavasti saat vain paikat jumiin jos niin teet ja kulutat turhaan energiaa.

*Muista levätä. Ei kannata enää mitään kovia treenejä tehdä viimeisillä viikoilla ennen PNM -tapahtumaa tai uutta saliohjelmaa aloitella.
Itse emme ole täyttä lepoa pitäneet mutta määrät ja tehot on tiputettu aika minimiin ja keskitytty enemmän kehonhuoltoon ja siinäkin mitä lähemmäksi kisapäivää on menty niin pitkät venyttelyt on jätetty pois ja keskitytty enemmän dynaamisiin venyttelyihin.
Kevyttä juoksua kannattaa tehdä ja lyhkäisiä vetojakin on harjoiteltu vielä edellisinä päivinä, lähinnä sen takia että saa kropan hereille ja pysyy tuntuma yllä.
Aamupala ennen juoksua

* Muista tankata energiavarastot.
Puolimaratoneille ja pidemmille matkoille ollaan hieman tankkailtu. Yleensä niin, että tankkaus on ollut noin 2-5 päivää ennen kisaa. Päivää ennen tapahtumaa on jo palattu normaaleihin annoskokoihin.
Tässäkin kannattaa muistaa kohtuus kuinka paljon syö sekä millä tankkaa energiaa itseensä.

*Valmistelut. Kannattaa jo edellisenä päivänä ennen starttia varmistaa vaatetus, mahdolliset geelit, laastarit, miehillä nännien suojaus, sykemittarin lataus ym. Katsoa tapahtuman järjestäjän ohjeet läpi ja muutenkin varmistaa että kaikki on tuolla saralla kunnossa.  Äläkä pakkaa mukaan niitä uusia kenkiä, sukkia tai paitaa jollet ole niitä jo aiemmin kokeillut, sillä näillä varmistat hiertymät.
*Kisapäivä. Riippuen aikataulusta milloin lähtö on niin pyri lepäämään. Tarkista aikataulut ja muista syödä oikein ja oikeaan aikaan. Mene ajoissa tapahtumapaikalle ja ilmoittaudu sekä hae kaikki tarvittava materiaali. Nauti tapahtuman fiiliksestä ja jos mahdollista niin lähde meidän jänisten peesiin!

Ja ennenkaikkea muista nauttia juoksusta ja palkita itsesi tämän jälkeen 🙂

Lähdössä saa jo olla pientä jännitystä

Arvonta!!!!!

Jos et vielä ole ilmoittautunut tämän vuoden Paavo Nurmi Marathonille niin nyt on hyvä ajankohta tehdä se päätös helteiden väistyttyä ja koska sain vielä arpoa teille yhden kahden hengen osallistumisen kyseiseen tapahtumaan vapaavalintaiselle matkalle!
Osallistu arvontaan kommentoimalla alle mille matkalle lähtisit juoksemaan. Vaihtoehtoina 10km, puolimaratoni ja maratoni.
Arvonta suoritetaan kaikkien kommentoineiden kesken torstaina 9.8. klo 20 jälkeen!

(Laittakaa kommenttiin myös s-postiosoite, josta saa kiinni mahdollisen voiton osuessa kohdalle)

– J –

Share this post:

12 Comments
 1. Unknown

  Ilmoittautuminen jäänyt ! Puolikkaalle olis hienoa lähteä mukaan?

 2. Unknown

  Terkuin Mari, vanha sammakkolainen

 3. Unknown

  Kokonaiselle tiätty ja ottaasin Päivin mukaan!

 4. Nimetön

  Kympille tai puolikkaalle. Antaisin perheen miesväelle, kun omat juoksut jääneet niin vähiin kesän aikana. Terkuin Marja-Leena

 5. Unknown

  Antaisin mahdollisen arvontavoiton miehelleni ja/tai isälleni, jotka molemmat harrastavat juoksua. Mies osallistuisi puolimaratonille ja isäni 65 v maratonille, hänellä maratoneja onkin takana jo lähemmäs viisikymmentä!

 6. Suvi

  Pitkiä polkuja tullut vaan nyt tallattua, niin olis kyllä kiva puolikkaalle muutaman vuoden tauon jälkeen lähteä. Ja varmasti saisi kaveri kun matkaan 🙂

 7. Suvi

  Kaverinkin 😉

 8. Unknown

  PNM traili juostu just (23 km), nyt voisi lähteä 10km matkalle 🙂

 9. Nimetön

  Kiitos hyvästä tekstistä!

 10. Nimetön

  Osallistuisin ekalle maratonille. Olen siihen treenannut, mutta en ole vielä uskaltanut jännitykseltäni siihen ilmoittautua.

  spostini on [email protected]

 11. Tanja

  Onnittelut arvonnan voitosta!
  Tarkistathan sähköpostisi, siellä on ohjeet ilmoittautumiseen 🙂
  (katso myös roskaposti jos ei löydy heti)

Comments are closed.