Missä sinä juokset tulevana kesänä?

Enää pari päivää niin kevät on virallisesti täällä ja kesäkin alkaa lähestyä.

Viimeisen parin viikon aikana olen huomannut selkeän eron päivien pituudessa ja valoisuuden määrässä. Nyt ei enää ole pimeää aamulla töihin mennessä tai sieltä kotiin tullessa illalla. Ehtii jo pikkuisen nauttia valosta.

Kesälomien suunnittelut on myös jo varmaan kuumimmillaan työpaikoilla ja itse kukin varmaan miettii miten saisi lomasta kaiken irti. Itselläni on sellainen tilanne, etten vielä tiedä saanko lomaa samaan aikaan puolison kanssa.

No, oli loma milloin tahansa on sen tarkoitus aina sama. Rentoutua ja tehdä asioita joita et muuten voi työviikkoina tehdä. Ainoastaan matkailu jää väliin jos emme lomaile samaan aikaan.

Toukokuun alussa teemme viikonloppureissun Helsinkiin Bodom Trailin merkeissä ja toukokuun lopulla pidennetyn viikonlopun Kuusamoon ja Buff Trail Touriin kuuluvalle Nuts Karhunkierrokselle tarkoituksena juosta 55 km pitkin vaaroja, tuntureita ja metsäpolkuja.
Kesäkuulta jää tänä vuonna väliin jo neljä kertaa juostu Forssan Suvi-ilta, ainakin näillä näkymin. Toki näiden kahden tapahtuman välillä on 3 viikkoa palautumisaikaa niin eihän sitä koskaan tiedä 🙂

Yksi tulevan kesän hyvistä uudistuksista on Paavo Nurmi Marathonin siirtyminen heinäkuun alusta elokuun puoliväliin. 18.8. starttaa taas kerran puolimaratoni ja maratoni Aurajoen rannasta kohti Ruissaloa. Vähän myöhemmin samana päivänä on myös 10 km matka, joka menee pitkin tasaista ja kaunista jokirantaa pitkin.
Aiempina vuosina ainakin omalla kohdallani tuo heinäkuun eka viikonloppu on ollut raskas juosta, koska lämpötila on noussut aika korkealle. Voit lukea aiemmista juoksuistani Paavolla näiden linkkien takaa: 2015, 2016, 2017.
Siellä on siis tehtailtu ennätyksiä, heitetty apinaa selästä ja kokeiltu ensimmäistä maratonia keskeytyksineen, mutta reitti on mielestäni yksi kauneimpia reittejä joita olen juossut, jos polkukisoja ei lasketa.

Viime kesän Paavo Nurmi Marathonin puolikas takana

Pari viikkoa ennen Paavo Nurmi Marathonia on toisen kerran järjestettävä PNM Trail Nousiaisten Valpperissa jonne olen myös lupautunut mukaan turvajuoksijaksi. Viime vuonna pääsin mukaan, kun tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja matkaksi valikoin tuolloin 23 kilsaa, joka on reiteistä keskimmäinen. Tuosta tapahtumasta voit lukea mun fiiliksiä täältä.

Syksylle mahtuu näiden jälkeen vielä yksi suuri juoksu. Muistan, kun syyskuussa 2016 sanoin Tallinnan Marathonin jälkeen, että en koskaan enää juokse maratonia. No, nyt sekin on taas edessä.  Tällä kertaa lähdetään vähän pidemmälle kuin Tallinnaan, nimittäin Berliiniin.
Olen kuullut, että tuo Berliinin maraton olisi nopea reitiltään ja kannustus reitillä mahtava. Toivotaan näin, koska aikaa pitäisi saada parannettua tuosta Tallinnan ajasta. Tallinnan juoksun fiilikset löytyvät täältä.

Tässä vielä vähän listausta tulevan kesän tapahtumista päivämäärineen:

Aurajoen Yöjuoksu 28.4.2018
Bodom Night ja Bodom Trail 4.-5.5.2018
Helsinki City Running Day 19.5.2018
Nuts Karhunkierros 25.-26.5.2018
Forssan Suvi-ilta 16.6.2018
Nuts YlläsPallas 13.-14.7.2018
PNM Trail 4.8.2018
Nuts Pyhä Tunturimaraton 10.-12.8.2018
Paavo Nurmi Marathon 18.8.2018
Ruissalojuoksut 22.9.2018
Kaarinan Syysmaraton 27.10.2018

Tapahtumia on useita muitakin, mutta nämä sellaisia, joissa itse olen joskus juossut tai on tarkoitus juosta 🙂

Share this post: