Marttilan Korpi tutuksi

(Postaus sisältää *mainoslinkkejä)
Suojuoksua Marttilan Korvessa

Jarkko jo maaliskuussa kertoi käyneensä Marttilan Korven eräreitistöllä juoksemassa. Hän hehkutti paikkaa niin paljon, että halusin myös päästä sinne juoksemaan. 

Maanantaina työpäivän jälkeen pakattiin tavarat autoon, lähinnä kuivia vaatteita, ja ajettiin Marttilan Korpeen. Keli näytti kotoa lähtiessä ihan hyvältä, vaikka hieman viileä viima puhalsi. 
Kuivat vaatteet otettiin mukaan siitä syystä, että kotimatka kuitenkin kestää vähintään sen puoli tuntia ja se on ikävä viettää märissä sukissa ja kengissä. Varmuudelta pakkasin myös kuivat housut ja paidan sekä takin.
Lähtöpaikaksi meillä valikoitui Palainen, josta löytyy myös uimaranta, joka tosin nyt oli suljettuna. Auto parkkiin ja juoksuliivit selkään eikä muuta kuin tossua toisen eteen. Juostiin pääasiassa samaa reittiä jonka Jarkko juoksi jo maaliskuussa joitain pieniä muutoksia lukuunottamatta. Niin ja me juostiin nyt päinvastaiseen suuntaan. 
Reitistä en ennalta tiennyt muuta kuin sen, että se on metsää, kalliota ja suoaluetta. Ensimmäinen suoalue jolle tultiin ylitettiin erittäin huonoja pitkospuita pitkin. Lähes kuivin jaloin kuitenkin selvittiin. 
Noin lenkin puolivälissä olis seuraava suoalue, jolla pitkoksia ei ollut ollenkaan. Ylitys ei ollut pitkä, mutta kylmävetinen kylläkin. 
Onneksi Salomonin polkujuoksukengät on suunniteltu siten, että vesi valuu niistä ulos nopeasti eikä vesi jää kenkään sisälle. Jo kilometrin jälkeen oli vesi poistunut kengästä eikä muistona ollut kuin märät sukat. Silti jalat eivät palelleet, sillä liikkeessä ne lämpenevät nopeasti uudestaan. Tuo pieni suon ylitys ei siis haitannut matkaa ollenkaan ja siitä olikin hyvä jatkaa kohti hauskan nimisiä paikkoja kuten Baari ja Lotikko. Ja nähtiinhän me alkumatkasta myös hyppyrimäki. 

Mitä otin mukaani tuota polkujuoksureissua varten? 

Tavoitteena oli juosta n 22 km kevyttä vauhtia, mutta lopulta matkaa kertyi 24 km. Me ollaan useimmiten reissussa siten, että eväät on varman päälle. Tällä kertaa valikoitui selkään viime vuonna Karhunkierroksella 55 km matkalla ollut *Salomon Adv Skin 5 set-juoksuliivi, johon pakkasin 2 pehmytpulloa, tai lötköä kuten me niitä kutsutaan, sekä vielä 1,5 litran juomarakon. Lisäksi oli energiaa sen verran, että pärjäisin sillä jopa 5 tuntia, pieni muovipussi roskia varten, kyypakkaus ja teippisidosrulla. Vakiovarusteita meidän polkujuoksulenkeillä. 
Takkina oli *Salomonin Sense-takki ja sen alla S-Lab tekninen paita. Juuri sopiva yhdistelmä, vaikka keli ei kovin lämmin ollutkaan. Kotimatkalla satoi hieman räntääkin… 
Jalkaan valitsin trikoiksi Salomonin Support tight-mallin ja kengäksi Salomon Sense Pro 3-polkujuoksukengät. Yhdet omista suosikeistani Sense Riden rinnalla. 
Reitti meillä oli ladattuna meidän *Suunto 9 Baro-kelloihin, joten meidän ei tarvinnut koko ajan miettiä mihin suuntaan kuuluu mennä. Kätevää 🙂
**Tässä postauksessa on affiliatelinkkejä (mainoslinkkejä). Suosittelemme vain niitä tuotteita ja palveluita, joita olemme itse käyttäneet ja todenneet toimiviksi. 

IG
Facebook


Share this post: