Marraskuun treenit

Marraskuun synkkyys jäi taakse ja edessä on joulukuu Joulun odotuksineen.

Marraskuusta piti tulla ennätyskuukausi treenimäärien ja juostujen kilometrien määrässä, mutta toisin kävi.

Poluilla auringonlaskun aikaan

Olin hyvässä vauhdissa, kun kuukausi oli puolivälissä, mutta ensimmäinen kuumeilu katkaisi hyvän treeniputken. Kuumetta jatkui muutaman päivän ja aiemmasta oppineena päätin pitää lepoa, kunnes olin ollut yhtä monta päivää terveenä kuin kuumepäiviä oli.

Ehdin käydä kahdet juoksulenkit heittämässä, kunnes tuli uusi tauti. Olin tiistaina aamulla pakannut treenikassin valmiiksi ja otin sen töihin mukaan tarkoituksena kävellä töistä Vauhtisammakolle.
Kuitenkin jo aamupäivästä alkoi kurkussa tuntua karheutta, mutta ajattelin sen olevan vain vähän kuivuutta. Karheus ei kuitenkaan mennyt ohi ja ennen työpäivän päättymistä jouduin tekemään päätöksen olla menemättä treeneihin.
Työpäivän jälkeen hyppäsin bussin kyytiin ja ajelin suoraan kotiin. Kuumetta ei ollut, mutta kurkku tuli pitkin iltaa vain kipeämmäksi ja keskiviikkona aamulla se oli jo ihan tukossa ja aristi kunnolla niellessä. Torstaina illalla nousi myös alhainen kuume, juuri ja juuri päälle 37 asteen joten päätin varata lääkäriajan perjantaiksi.
Lääkäri totesi kurkun olevan punainen, mutta ei mitään peitteitä joten kyseessä on virusperäinen tauti. Sain suosituksen ottaa astmalääkettä tuplamäärän, tämän tosin olin aloittanut jo keskiviikkona aiemmista kerroista viisastuneena. Lisäksi sain kortisonikuurin, joka auttaa hengityksen kanssa, koska jo kevyet koiran kävelytykset ja alakerrasta yläkertaan rappusten kulkeminen pistää puuskututtamaan. Paljon lämmintä juotavaa, hunajaa, sitruunaa ja inkivääriä. Siinä resepti kurkun hoitoon.
Ensi viikolla olisi ultrajuoksukoulun treeni ja ohjelmassa 4-5 tunnin lenkki, mutta taitaa jäädä väliin mun osalta. Kortisonikuuri ei ehdi päättyä ennen sitä enkä tajunnut kysyä koska uskaltaa treenaamaan. Yleensä se on yhtä monta tervettä päivää kuin sairaspäiviäkin on ollut.  Harmittaa ihan vietävästi taas, koska juoksukoulu jää joulutauolle tammikuun loppuun saakka. Mutta onneksi on polkujuoksukoulua ja ultrajuoksukoulua silläkin aikaa.

Miten sitten nuo marraskuun treenit?

Juoksutreenejä oli yhteensä 9, joista poluilla taivallettiin 4 ja maantiellä 5. Salilla kävin kerran (!) ja kehonhuoltoa Movescountin mukaan 5 kertaa, mutta ainakin 3 kertaa jäi laittamatta urheilukello päälle. Lisäksi kävin joogassa kerran.
Tavoite oli kyllä jotain aivan muuta…

Suunto Movescount

Kilometrejä juoksusta kertyi poluilta 38,7 km ja maantieltä 55,32 km, yhteensä siis 94 kilsaa. Tavoite oli juosta noin 50 kilsaa enemmän minimissään.
Ajallisesti noihin juoksutreeneihin sain kulumaan 13 tuntia eli ei paha.

Suunto Movescount

Sykkeet taas kertovat omalta osaltaan, että ihan tikissä ei ole oltu tämän menneen kuukauden aikana..

Suunto Movescount

Olethan käynyt tykkäämässä myös blogini sometileistä?
Facebook
Instagram
Twitter

Lisäksi blogi löytyy seuraavista portaaleista:
blogit.fi
Blogipolku
Bloglovin
Blogkeen

Share this post: