Lokakuun kuulumiset

Syyskuisen sairastelun ja juoksematta jääneen maratonin jäljiltä pääsin lokakuussa taas treenin makuun. Sopivasti treeniin tuli motivaatiota kun laittoi ensi keväälle tavoitteeksi Nuts Karhunkierroksen 83km.

Lokakuussa pyöräiltiin vähän, mutta ne vähät kilometrit mentiinkin komeissa keleissä!

Tuo uusi tavoite näkyikin heti lokakuun juoksuissa ja treeneissä muutenkin. Pyöräily on nyt jäänyt hieman taka-alalle mutta ei onneksi ihan kokonaan pois kuitenkaan. Samoin on salin kanssa käynyt, toki salilla tulee käytyä säännöllisesti ja sinne on löytynyt itselle hyvä rytmi ja ohjelma.
Kaksi kertaa viikkoon on tällä hetkellä sopiva määrä mitä kuntosalia ja voimatreeniä saan viikkoon mahdutettua.

Muu aika meneekin sitten enempi tai vähempi juoksun parissa. Lokakuussa tulikin hyvä määrä juoksua vaikka kuukauteen mahtui yksi kokonainen lepoviikkokin, Suunnon Movescount näytti määräksi 250 kilometriä. Tuo jakautui harvinaisesti lähes tasan polkujuoksua ja normi juoksentelun välillä. Polkuja onkin syytä juoksennella että keväällä pääsee tavoitteeseen.
Kilometrit oli siis kovat mutta mitään kovia treenejä ei ollut juoksussa kuin muutamat. Enempi nyt tällä hetkellä on tullut tehtyä pohjia sekä tunkattua mäkiä.

Tästä onkin hyvä jatkaa eteenpäin samoja raiteita ja alkaa hiljalleen ottaa myöskin kovempia treenejä mukaan ohjelmaan.

Diabeteksen osalta kesän ja syksyn ihmiskokeet ja insuliinin määrien testailukin alkaa tuottamaan tulosta, ainakin hetkellisesti. Kaikin puolin siis mitä mainoin kuukausi.

-J-

Siinä missä Jarkko asetti itselleen ensi kevääksi uuden tavoitteen Karhunkierroksella, päätin itse pysyä viime kevään matkassa ja ilmoittauduin siis 55 km matkalle. Tulevalle talvelle ja keväälle on yksi toive, saada treenata terveenä. Viime vuosi meni sairastellessa ja se tuntui tuolla Kuusamon poluilla. Treenikilsoja oli alla aivan liian vähän ja lähdin vähän kuin pää edellä kylmään avantoon.

Lokakuu oli omalta osaltani ihan ok treenikuukausi ja juoksukilometrejä kertyi reilu 120, joista suurin osa tuttuun tapaan poluilla.
Käytiin Jarkon kanssa katsastamassa hienoja uusia polkuja mm Torronsuolla ja Teijossa. Nuo viikonlopun yhteiset polkulenkit on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä.
Tällä hetkellä oma fokus on pk-lenkeissä, jotta saa hieman pohjakuntoa paremmaksi kevättä ajatellen. Tarkoitus on juosta n 40 km per viikko ja kevättä kohti mentäessä nostaa määrä 50-60 km/vko jottei tuo Karhunkierros olisi liian ylivoimainen. Noihin kilometreihin pitää saada mukaan myös paljon mäkitreeniä ja tunkkausta.

Torronsuon tornista oli mahtavat maisemat

Salilla olen itsekin nyt ehtinyt käymään jonkin verran, kun sain koulutuksen pakettiin ja jää vähän enemmän aikaa omille treeneille. Meillä on tullut hyvä tapa käydä salilla aamulla ennen työpäivää niin illalla ehtii vielä vaikka juoksemaankin.
Kehonhuolto on myös yksi osa-alue johon on pakko keskittyä, sillä jalkapohjat on alkaneet hieman kiristää ja hierojakin totesi niiden olevan ”aika jumissa”. Yksi syy siihen on varmaan juoksu, mutta myös töissä ne on päässeet kiristymään vähän kuin huomaamatta. Vaikka meillä on asteettomasti säädettävät sähköpöydät ja hyvät tuolit niin lyhyenä en silti ole saanut istuma-asentoa hyväksi. Jalat ovat jääneet vähän liian ”ylös” ja jalkateristä on lattiaan yltäneet vain varpaat, jolloin koko jalkapohja on venytyksessä koko sen ajan, kun istun. Nyt sain itselleni fyssarin kautta jalkakorokkeen, joka helpottaa paremman asennon löytämistä. Lisäksi tilasin itselleni työkengiksi Vivobarefootilta ns paljasjalkakengät, joissa on ohut, mutta silti pehmeä pohja joka muotoutuu hyvin jalan mukaan. Toivottavasti näistä on apua.

Ja Teijossa oli reilu pari viikkoa sitten t-paitakeli

Edellä mainitsin tuosta pää edellä kylmään avantoon menemisestä. Nyt kävi niin, että menin lupaamaan Jarkolle, että aletaan yhdessä käymään uimassa viikoittain. Ja nyt en puhu uimahallista vaan Littoistenjärvestä. Siellä on Järvelän sauna, jossa talvisin on avantouintia ja nyt syksylläkin siellä pääsee uimaan sekä saunomaan. Ihan en tiedä mistä tällainen hullu päähänpisto tuli, koska en muista koska olen viimeksi Suomessa uinut järvessä tai meressä, koska vesi on täällä aina niin kylmää… Hulluilla on halvat huvit olen kuullut sanottavan, ehkä tämä menee siihen kategoriaan 😀

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: