Lihaskipu salitreenin jälkeen, voisiko sen estää!!

Salitreeni ja lihaskipu sen jälkeen, tämä on varmaan tuttua monelle kuinka lihakset kipeytyvät salin jälkeen ja seuraavina päivinä kipu voikin olla sietämätöntä.

DOMS, eli viivästynyt lihasarkuus tulee yleensä vuorokauden tai kahden viiveellä ja saattaa kestää jopa viikonkin. Pahimmat kivut itselläni on yleensä tauon jälkeen toisena tai kolmantena päivänä. Jos olet aloittanut salin pitkän tauon jälkeen tai olet vasta käynyt ensimmäisiä kertoja salilla niin kärsit tuosta varmasti enemmän, mutta lohdutuksena sanottakoon että se kyllä ajanmyötä ja treenikertojen lisääntyessä laantuu.

Miten sitten välttää lihasarkuus ?

Osa saattaa turvautua tulehduslääkkeisiin,  hierontaan, kompressiotuotteisiin taikka kylmähoitoon. Kaikkein tehokkain keino kuitenkin vaikuttaa lihasarkuuden vähentämiseen on sopeuttaa harjoittelua. Varsinkin alkuun on erittäin tärkeää välttää liian kovaa treeniä ja äkillistä rasitusta sekä liian nopeaa vastusten nostamista.

Parhaimmat keinot tuohon ovat mielestäni kunnon lämmittely ennen suoritusta ja kunnollinen jäähdyttely treenin päätteeksi.

Lämmittely tehostaa kehossa verenkiertoa ja kuljettaa lihaksille niiden tarvitsemiaan ravinteita. Itse olen todennut parhaimmiksi lämmittelyliikkeiksi dynaamiset venyttelyt, erilaiset kyykyt kehonpainolla sekä joskus myöskin käytän crosstraineria lihasten lämmittämiseen.

Highroller on myös tuttu kapistus, se auttaa sekä ennen että jälkeen treenin ja sen onkin todistettu edistävän palautumista harjoituksesta. Rullailussa on kuitenkin muistettava pitää se kevyenä jos sen tekee harjoittelun yhteydessä ja tarkoitus on lämmittää / palautella lihaksia.

Jäähdyttely pitäisi tehdä samalla kaavalla kuin lämmittely. Miksi sitten jäähdytellä, no koska siinä on samat edut kuin lämmittelyllä. Normi noin 45minuutin – tunnin treeniin riittää hyvin noin 5-10 minuutin jäähdyttely.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua vaikkakaan kokonaan tuolta viivästyneeltä lihaskivulta tuskin pystyy välttymään mutta jos sitä saisi ainakin vähennettyä hieman näillä vinkeillä!

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: