Liesjärven kansallispuisto ja Torronsuo

Kesän aikana ollaan kierretty lähiseudun polkuja ja käyty myös Jarkon kotiseudulla Kanta-Hämeessä.

Jarkko kun on kotoisin niiltä suunnilta, tuntee alueet suhteellisen hyvin vaikka ei olekaan paljon siellä suunnilla polkuja juossut. Oltiin kuitenkin päätetty lähteä tutkimaan samoja reittejä kuin mitä viime kesänä oli testailtu.
Auto jätettiin parkkiin Liesjärven kansallispuistossa Pirttilahden parkkialueelle ja napattiin Salomonin adv skin5-juomaliivit selkään. Matkaan lähdettiin kevyttä vauhtia ja ihailtiin samalla mahtavia maisemia. Reitti oltiin suunniteltu etukäteen ja tallennettu Suunnon urheilukelloon.
Kierreltiin pitkin metsää välillä järven rantoja ja välillä kallioita. Maisemat oli kyllä todella upeat. Metsä oli niin raikkaan vihreää ja maasto paikoitellen sopivan teknistä. Järven pinta oli peilityyni, sää  muuten juuri sopiva kevyelle polkulenkille. Aurinko pilkisti välillä pilvien välistä, kylmä ei päässyt tulemaan.

Liesjärvellä piipahdettiin myös Korteniemen perinnetilalla jonka pihapiirissä vapaana juoksi kana tipuineen ja kukkokin oli touhua vahtimassa. Lampaat ääntelivät tyytyväisenä karsinassaan ja pari perhettä nauttivat eväitään pihalla auringonpaisteessa. Oikein vanhanajan maalaisidylli.

Perinnetilalta matka jatkui hetken vielä ennen kuin kaarrettiin uusia polkuja pitkin takaisin autolle.
Nähtiin matkalla jopa pari puuta, jotka kasvoivat kiven päällä juurineen.

Liesjärveltä siirryttiin vielä Torronsuolle, jossa me Jarkon kanssa käytiin jo viime syksynä juoksemassa. Tällä kertaa ei kierretty ympäri koko reittiä vaan palattiin takaisin samoja pitkospuita pitkin. Maisemat oli hyvin erilaiset kuin syksyllä ja löytyi matkan varrelta jopa kypsiä hillojakin.Tällainen kevyt retkeilypolkujuoksu on välillä ihan mukavaa. Ei mitään aikatavoitteita tai muutakaan mikä määräisi menoa. Hullun hauskaa menoa, välillä melkein kippurassa nauraen. Sen ei kuulu aina olla niin hirveän totista menoa 🙂

Matkaa meille kertyi tuon päivän aikana noin 25 km ja aikaa kului siirtymineen kaikkineen usea tunti. Jalassa tuolla reissulla oli Salomon SLab Sense7-polkukengät, jotka oli nappivalinta ketteryyden takia tuohon maastoon. Todella hyvät tekniselle polulle.

Liesjärven kansallispuistoon kannattaa lähteä tutustumaan vähän kauempaakin ja vaikka koko viikonlopuksi retkeilemään. Ei paikkaa turhaan kutsuta paratiisiksi!


Share this post: