Kuntosaliharrastuksen aloittaminen !

Kuntosalilla käynti jää ainakin itselläni hieman taka-alalle aina kesäisin ja uskon että en ole ainoa kenellä näin käy.
Nyt on taas aikomus hieman aktivoitua enemmän salitreeneissäkin ja alkaa nostelemaan taas rautaa että jaksaa juosta kovemmin ja pidempään!

Aloitatko sinä kenties kesän jälkeen taas salilla käynnit ?
Vai oletko kenties aikeissa aloittaa kuntosalilla käynnin ensimmäistä kertaa ?

Kuntosali saattaa jännittää jos et ole siellä tottunut käymään aiemmin, se on ihan ymmärrettävää kyllä.
Tuota jännitystä ja kynnyksen madaltamista uuden tai vanhan tauolla olleen harrastukseen pariin ajattelin helpottaa antamalla nyt muutamia vinkkejä miten selviää niistä ensimmäisistä kerroista kuntosalilla.

Vinkit kuntosalille

* Hyödynnä ammattilaisia, Jos olet aloittanut kuntosaliharrastuksen niin panosta myös itseesi sen verran että hommaat personal trainerin ainakin alkuun opastamaan ja neuvomaan sinua sekä  tekemään sinulle saliohjelman.

* Aloita maltilla, sekä määrällisesti että painoilla. Muista että olisi hyvä että käyt vielä alku innostuksenkin  jälkeenkin salilla. Älä siis ahnehdi ja vietä kaikkea vapaa-aikaa salilla vaan alkuun onkin riittävä jos käyt esimerkiksi  2-3 kertaa viikkoon kuntosalilla.

* Maltilliset painot, Älä lataa kaikkia salin painoja heti tankoon vaan aloita kevyesti että kroppasi ehtii tottumaan uuteen ärsykkeeseen , näin myös oma motivaatio kestää kun kehitystä tulee tasaisesti ja vältyt vammoiltakin

* Pyydä apua ja neuvoa, Muista kysyä henkilökunnalta apua jos jokin asia mietityttää , sinua varten he siellä olevat

*Et ole salilla yksin, Muista ottaa muut huomioon, palauta painot paikalleen, käytä hajusteita maltillisesti pukuhuoneessa,  kysy onko laite vapaa , älä varaa kaikkia laitteita itsellesi jne

*Suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys, Aseta kuntosaliharjoittelulle tavoite ja mene sitä kohti. Älä myöskään hätäile kehityksen kanssa vaan ole kärsivällinen äläkä yritä oikoa tulosten kanssa. Itse suosin treenipäiväkirjaa josta näen kehityksen sekä painot joilla olen treenannut!

*Älä vertaa itseäsi muihin, Jokainen on joskus ollut kuntosalilla ensimmäisiä kertoja. Älä siis vertaa itseäsi muihin vaan tee rauhassa omaatreeniäsi!

*Nauti, Muista että teet salilla töitä itsellesi ja itseäsi varten. Jos jokin liike ei kuulu suosikkeihisi vaihda se toiseen. Äläkä pakota itseäsi menemään treeneihin vaan pidä lepoa jos siltä tuntuu!

Nopeusvoimaa ja räjähtävyyttä hankkimassa

Seuraa myös
⇩⇩⇩⇩

IG

Facebook

Share this post:

One Comment
  1. Eetu

    Joo mulla on sama, että kesäisin jää kuntosalit melkein kokonaan pois, mutta näin lähestyessä syksyä tuntuu, että saa puhdin uudelleen. Mäkin olen käynyt nyt kuntosalilla pari vuotta vähän on/off, mutta silti kiva nähdä tuloksia. Tuo on hyvä neuvo aloitteleville, että aloittaa maltilla, koska nimenomaan innostuksen saa todella nopeasti pois jos rehkii liikaa liian nopeasti.

Comments are closed.