Keventelyä ennen joulua

Paniikki alkaa iskeä. Joulu lähestyy ja joululahjat suurilta osin vielä hankkimatta. Aiemmin syksyllä lupasin itselleni, että hoidan ne ajoissa ettei pääse tulemaan stressiä niistä. No, en mä kyllä vielä stressaakaan, mutta kohta voi olla hetki jolloin se paniikki tulee.
Onneksi nyt on kuitenkin vähän enemmän aikaa, kun Vauhtisammakon ohjatut juoksutreenit jäi tauolle ja jatkuvat vasta tammikuun puolivälin jälkeen. Ei täällä silti ehdi makoilemaan, vaan tehdään vielä salitreeniä, liikkuvuusharjoituksia, kehonhuoltoa ja ehkä jotain aerobistakin. Ajattelin vielä tänään tutustua oman salin ohjattujen tuntien tarjontaan. Jos vaikka menisi niitäkin testaamaan. Vähän se juoksukin houkuttaisi, mutta ei se 1000 km raja kyllä rikki mene tänä vuonna. Ensi vuonna sitten uutta yritystä.

Kauden viimeinen Vauhtisammakon treeni

Vauhtisammakon vuosi ja syyskausi päättyi tuttuun tapaan vetotreeniin, jossa päästiin kapuamaan myös tuttuun tapaan ylämäkeä. Treeni lähti alkuveryttelyn jälkeen Aurajoen rannasta kohti telakkarantaa. Eka veto oli noin 3 km pituinen ja päättyi yhdelle Turun useista korkeista mäistä, Korppoolaismäen korkeimmalle paikalla. Siellä myös juostiin muutama mäkiveto ennen kuin lähdettiin paluumatkalle, jonka aikana juostiin 5 vetoa lisää. Ensimmäinen oli 5 minuutin mittainen, seuraava 4 minuuttia, 3 minuuttia ja 2 minuuttia. Viimeinen veto tuli yllätyksenä. Jokirannasta juostiin Kaskenmäkeä ylös puoliväliin ja käännyttiin Vartiovuoren mäelle ja maalina oli tietysti Tähtitornin viereinen tasanne. Kyllä taas tiesi juosseensa, matkaa taittui hieman yli 10 km. Ja omaksi yllätyksekseni en tarvinnut astmalääkitystä matkan aikana. Eka kunnon treeni moneen kuukauteen, kun selvisin rääkistä ilman Ventolinea 🙂 Aamulla olin tietysti ottanut jokapäiväisen annoksen toista astmalääkettä.

Vähän kevyttä maastavetoa

VersaGrippsit nostoapuna salilla

Viikonloppuna en lähtenyt juoksemaan vaikka ensin oli tarkoitus. En vaan ehtinyt, kun kiertelin huonekalukauppoja. Lopulta onneksi löysin uuden tv-tason viidennestä liikkeestä johon menin. On se hyvä, että tuo ruotsalainen huonekalujätti löytyy ihan kotinurkilta. Sunnuntaipäivä menikin salitreenin, lounaan ja joulumarkkinoiden merkeissä. Illalla vielä laitettiin kaikki laitteet (lue: selvitettiin johtoja) uuteen tasoon ja muutenkin siivosin pahimpia jälkiä. Vähän kynttilöitä ja muita pieniä joulujuttuja olen ottanut esille, mutta suurin osa on vielä laittamatta. Ensi viikonloppuna sitten 🙂

Mitenkäs muilla tuleeko pidettyä taukoa juoksutreeneistä tai muista treeneistä näin joulun alla? Tai tuleeko kevenneltyä jotenkin?

Share this post: