Kevään kolmen suora

Pari kuukautta, niin alkaa kevään ensimmäinen juoksutapahtuma olla käsillä. Onneksi valmistautuminen on pienistä sairasteluista huolimatta ihan hyvällä mallilla.

Kuten jo aiemmin täällä mainitsin, on tämä tuleva kevät, kesä ja syksy aika täynnä juoksutapahtumia.  Jotenkin oli kuitenkin mennyt hieman ohi, että kaikki nuo 3 ensimmäistä tapahtumaa ovat peräkkäisinä viikonloppuina. Onneksi kuitenkin kaikissa eripituiset matkat ja pari ensimmäistä vastaavat matkaltaan melkein peruslenkkiä. Peruslenkiksi niitä ei kuitenkaan voi kutsua, koska kisa on aina kisa.

Suomen Joutsen Forum Marinumin edessä Yöjuoksun aikaan

Ensimmäisenä astellaan lähtöviivalle 29.4. kotikulmilla Aurajoen Yöjuoksussa. Tapahtuma-alueena on tuttuun tapaan Forum Marinum, lähellä Turun linnaa ja satamaa sijaitseva merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo. Tapahtuman järjestää Turun Urheiluliitto ja matkoina on 5 tai 10 km. Nimensä mukaan juoksu on yöjuoksu. Ainakin melkein. Startti molemmille matkoille tapahtuu klo 22, jolloin on jo sopivan pimeää yöjuoksulle 🙂
Reitti kulkee lähes koko matkan pitkin kaunista Aurajoen rantaa ja 10 kilsan matka kiertää lenkin kahteen kertaan.
Olen jo parina vuonna ollut menossa mukaan juoksemaan, mutta ensimmäisenä vuonna toivuin vielä jalan kanssa alkuvuoden tulehduksesta enkä uskaltanut lähteä kylmässä revittelemään. Viime vuonna olin jo ilmoittautunut, mutta samalla viikolla sain flunssan, joten mies lähti mun tilalla juoksemaan kymppiä ja minä jäin kuopuksen kanssa kannustamaan ja huolehtimaan tavaroista. Ehkä se menee niin, että kolmas kerta toden sanoo. Eli jos en tänäkään vuonna jostain syystä pääse lähtöviivalle, en jatkossa edes harkitse kyseistä tapahtumaa 😀

Aurajoen yöjuoksu ja Turun linna

Viikko Yöjuoksun jälkeen, 6.5. on vuorossa mun ensimmäinen polkujuoksutapahtuma, Bodom Trail. Sieltä on tarkoitus hakea tuntumaan polkujuoksuun eri tavalla kuin kotipolkuja kierrellessä. Se, että lähtee juoksemaan satojen muiden kanssa numerolappu rinnassa, tuo oman lisänsä juoksuun.
Bodomilla vaihtoehtoina yksilöjuoksijoille on tänä vuonna joko 12 tai 21 km. Lisäksi on mahdollista juosta 6 km lenkki, jos haluaa hieman lyhyemmän juoksun. Ja tuon lauantaina aamupäivällä lähtevän Bodom Trailin lisäksi juostaan tänä vuonna uutuutena Bodom Night, jonka lähtö on perjantai-iltana klo 22. Ja jos oikein hurjaksi meinaa lyöttäytyä, voi juosta nuo molemmat. Yöjuoksun lenkkinä on 10 km reitti ja kaikilla on 2 tuntia aikaa tulla maaliin.  Myös yrityksille ja kaveriporukoille on oma juoksunsa, Bodom Team, jonka lähdöt on perjantaina 5.5. alkuiltapäivästä. Olisi muuten hyvä tapa viettää vaikka tyky-päivää 🙂
Tällä hetkellä tuo 12/21 km matkat ovat jo täynnä, mutta muille matkoille löytyy vielä paikkoja.
Omalta osaltani juoksu jäänee 12 km pituiseksi, koska kuten jo alussa mainitsin, on seuraava juoksu jo viikon kuluttua tästä.

Ja ei siis kahta ilman kolmatta 🙂
Aloitetaan kympistä asfaltilla, jatketaan 12 kilsalla poluilla ja palataan asfaltille 21 kilsan juoksua varten. 13.5. lähdetään testaamaan kuntoa kevään ekalle puolikkaalle, Helsinki City Runille. Lähes tasan vuotta aiemmin seisoin lähtöviivalla edelliselle puolikkaalleni, Turku City Runilla. Siellä tein ensimmäisen 2 tunnin alitukseni tihkusateessa.
Tänä vuonna olisi tavoitteena uusi ennätys mikäli tuo HCR:n reitti ei enää ole yhtä mäkinen kuin aiemmin. Itse en siellä ole aiemminkaan juossut, mutta huhuja olen kuullut rankasta lenkistä ja tänä vuonna reitti on uudistettu ja pitäisi olla hieman iisimpi. Ja hei, tapahtuman on oltava hyvä jos se on Suomen suosituin puolimaratontapahtuma ja mukana on 13000 juoksijaa 56 eri maasta.

Tajusin muuten äsken, että nämähän ovat kaikki kolme tapahtumaa itselleni uusia. En ole millään niistä juossut aiemmin. Ihan kiva saada uusia reittejä mukaan, niin ei käy liian yksitoikkoiseksi.

Se viime viikonloppuna hieman päätään nostanut kevät ei vielä tullutkaan, mutta näillä suunnitelmilla on hyvä lähteä kohti lämpimämpiä aikoja 🙂

Share this post: