Kaksi raskaan maaston juoksutreeniä!

Koska tämä on enimmäkseen juoksublogi niin nostan tämän viikon treeneistä esiin juoksutreenit.
Tällä viikolla viikon avaintreeninä oli kahden raskaan juoksuharjoituksen yhdistelmä peräkkäisinä päivinä.

Perjantaina teimme Vauhtisammakon  ultrajuoksukoulun kanssa treenin raskaassa maastossa, treenin kokonaisaika oli kaksi tuntia ja matkaa tuohon kertyi noin 15kilometriä, nousuakin tuli mukavat 340 metriä.

Treenin teimme Vartiovuoren mukavan mäkisissä maastoissa, jonne olimme Tanjan kanssa suunnitelleet noin 1,3km pituisen lenkin jota sitten kierrettiin porukalla.
Oman ryhmäni vauhti pysyi hyvin tasaisena loppuun asti eikä vauhti tuntunut hidastuvat edes ylämäissä, viimeisellä kierroksella saimme vielä jopa lisättyä hieman vauhtia.
Otimme suunnitelmaksi treenissä että jalkaa saa painaa ja tuntua raskaalta, kunhan ei mene liian raskaaksi. Tuo onnistuikin aika hyvin meiltä kaikilta, ja jos alkoi menemään laikka punaiselle niin sitten oli olemassa vielä toinen ryhmä missä mentiin hieman maltillisemmin.

Lauantaina olikin sitten vuorossa polkujuoksua, aika ja pituus olikin lähes samat mitä perjantaina, nousua tuli hieman vähemmän, noin 230 metriä.
Lauantaina menin samalla teemalla kuin perjantaina, eli maltillisella teholla. Tuntua saa ja mennä hapoille, muttei liian pahasti. Lauantaina kyllä huomasi jaloissa perjantain treenin ja vaikka sykkeet olivat pk-tasolla niin jaloista oli kyllä terävin terä kateissa.

Hyvä yhdistelmä oli kyllä tuo ja noin kun piti tehot maltillisena niin ei siitä tullut liian kuormittava.
Näiden kahden treenin tarkoitus olikin itselleni kerätä reisiin lisää jerkkua ja totuttaa jalkoja tottelemaan käskyjä myös väsyneinä.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: