Juoksumessuja, polkujuoksuvaruste-testejä ja kehonhuoltoa

Siinä tämän viikon agenda levon lisäksi. Vauhtisammakon juoksumessut osuivat meille sopivaan kohtaan, sillä meidän oli alunperinkin tarkoitus ottaa tämä viikko iisisti, koska torstaina matkataan Berliiniin.
Halutaan olla ajoissa paikan päällä, jotta ehditään vähän levätäkin ennen sunnuntain maratonia.

Tiistai-ilta sujui Littoistenjärven rannalla Salomonin polkujuoksuvarusteita testauttamassa. Porukkaa oli paikalla mukavasti sateesta riippumatta ja aika kului nopeaan. Oli aivan mahtavaa päästä paikalle edustamaan brändiä, jonka tuotteisiin itsekin luottaa. Tiuhaan tahtiin porukka kävi testaamassa erilaisia kenkiä ja juoksuliivejä ja oli kiva, kun tuotteet oli itselle ennestään tuttuja, niin tiesi mistä puhui. Toki saatiin vielä hyvä koulutus Salomonin Minnalta niin oli vielä enemmän nippelitietoa kertoa testaajille.

Tänään on vuorossa kehonhuoltoilta, jolloin mennään Vauhtisammakolle kuuntelemaan luentoa aiheesta. Kehonhuolto on tärkeää kaikille, mutta erityisesti paljon liikkuvien tulisi kiinnittää siihen huomiota. Itse kohtaan työssäni personal trainerina ihmisiä, jotka haluavat liikkua ja voida hyvin. Tästä syystä olen asiakkaillenikin tehnyt erillisen kehonhuolto-ohjelman.
Lisäksi pääsemme ohjatusti tekemän kehonhuoltoa High Ballerilla, joka meilläkin kotoa löytyy. Todella hyvä tuote hieromaan paikkoja, joihin ei High Rollerilla pääse yhtä hyvin käsiksi. Esimerkiksi selässä rangan molemmin puolin olevat lihakset nappaavat helposti kiinni tai juoksijoilla ainaisena ongelmakohtana taitaa olla nilkan alueen lihakset ja kalvot. Myös pohkeet saa sopivasti noiden kahden pallon väliin.

Torstaina aamupäivällä lähtee lento kohti Berliiniä ja tarkoituksena on jo samana päivänä käydä kisatoimistolla, oikeammin expossa, hakemassa omat osallistumismateriaalit, jotta vältytään pahimmilta ruuhkilta.
Meillä on ollut melkein vuosi aikaa valmistautua tapahtumaan, mutta jotenkin se aiemmin tuntui kovin etäiseltä ja välillä melkein unohti koko asian. Viime talvi meni sairastellessa, kevät valmistauduttiin Karhunkierroksen polkujuoksuun ja vasta sen jälkeen alkoi tämä tapahtuma pyöriä mielessä. Kesälomalla juostiin Kroatian lämmössä ja haettiin vähän lämmönkestävyyttä, mutta sen jälkeen ei ole ihan hirveän paljon tullut juostua mitään pidempiä lenkkejä.
Pari viikkoa sitten piti käydä juoksemassa viimeinen reilu 30 km lenkki, mutta kuume yllätti ja lenkki jäi tekemättä. Hieman vajaalla treenillä lähden matkaan, mutta olen päättänyt nauttia matkasta ja aikatavoitetta en ole asettanut itselleni lainkaan. Jos askel rullaa niin sitten mennään kovempaa, jos taas joku painaa niin sitten mennään hiljempaa. Tapahtuma on kuulemma mahtavasti järjestetty. Kannustajia on pitkin reittiä koko matkan ajan ja musiikkia on useassa paikassa. Reitti kulkee yhtenä kierroksena ympäri kaupunkia ja matkan varrelle osuu useita nähtävyyksiä, joita ei välttämättä ehdi kunnolla huomaamaan.
Aiemmin en ole tuota tapahtumaa niin paljon ajatellut, mutta viime päivinä on pieni kisajännitys alkanut nostaa päätään. Ihan hyvä juttu 🙂

Share this post: