Juoksukaverikirja-haaste

Ystäväkirjoja ja kaverikirjoja on varmaan kaikilla, ainakin tytöillä ollut nuorempana ja niihin on tullut kirjoiteltua monia kertoja.

Sain viikonloppuna Takomorunnersin Marikalta haasteen osallistua hieman erilaisen kaverikirjan kirjoittamiseen nimittäin, Takomorunnersin juoksukaverikirja-haasteeseen ja tässä se nyt sitten tulee 🙂

Takomorunnersin juoksukaverikirja

Kuka olet:

 – Olen Tanja, kohta 43-vuotias, 3-lapsen äiti ja entinen sohvaperuna

Missä päin vaikutat:

 – Turun seudulla. Kotoisin kuitenkin Länsi-Uudeltamaalta nykyisen Raaseporin alueelta, välillä myös asunut keskellä Saaristomerta 11 vuotta.

Mitä teet työksesi:

 -Olen vakuutusalalla

Mitä harrastat:

 – juoksua (ylläri) yksin, kaksin ja Vauhtisammakon porukassa, salitreeniä ja välillä vähän lukemista.

Lempiruokasi:

 – lasagne, tacosalaatti, sosekeitot. No, olen lähes kaikkiruokainen ja riittää kun ruoka on hyvää 🙂

Mitkä on lempilajisi:

 – juoksu ja salitreeni

Minkä merkkinen juoksukenkä olisit:

 – Puma, älä kysy miksi 😀 (mies on 3 vuotta nuorempi ja tästä on vitsiä väännetty  juoksutreeneissä)

Kerro lempparikisasi jos sellaisia on:

 – Forssan Suvi-ilta, ihan ensimmäinen kisani 2014 kesäkuussa. Juoksin ekan puolikkaani noin 3 kuukauden sisällä juoksuharrastuksen aloittamisesta. Joka vuosi olen Suvi-iltaan sen jälkeen osallistunut, viime vuonna puolikas vaihtui 10 km kisaan, joka oli myös eka kymppini koskaan. Tavoite ekalla puolikkaalla oli päästä maaliin ja mielellään alle 2:30 h ja se toteutui, aika oli noin 2:23 h. Kympillä tavoite oli alle tuntiin, mielellään alle 55 minuutin ja sekin toteutui ajalla 0:53:24 🙂
 – Toinen lempparikisa on ”kotikisa” Paavo Nurmi Maraton ja jos kolmannenkin saa mainita, taitaa se olla Tallinnan maraton, josta viime vuodelta on hieman ristiriitaiset muistot. Eka maratoni, jonka pääsin maaliin. Tavoite oli 4:20:00-4:30:00, mutta siitä jäätiin aika paljon. Ilman astmakohtausta en myöskään matkalla selvinnyt, mutta onneksi mies oli mukana tsemppaamassa eikä kisa kuitenkaan jäänyt kesken. Aikaa meni hieman alle 5 tuntia.

Mikä on paras juoksutuloksesi:

 – joko tuo kympin 0:53:24 tai viime kevään TCR puolikkaan 1:58:27, joka oli eka 2 tunnin alitus. 2 vuodessa ajasta pois reilu 20 minuuttia.

Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi:

 – varmaankin tuo ensimmäinen puolikas, joka oli eka kisa koskaan ja se tapahtuma, josta koko juoksuharrastus lähti. Osallistuminen kisaanhan sai alkunsa siitä, kun edellisenä syksynä heitin miehelle puoliksi vitsinä, että ”mitä jos juostaisi ensi kesänä puolimaratoni?” Hulluhan mä olin, eihän mulla ollut edes juoksukenkiä 😀
Myös viime syksyn Tallinnan Maratonin maaliintulo on aika hyvin painunut mieleen.

Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana:

 – Mies joka potkii takamukselle silloin, kun meinaan jäädä sohvalle makaamaan 😀 No ei vaan, ehkä se, että jos asetan itselleni tavoitteita, haluan ne myös saavuttaa.

Entä heikkoutesi:

 -Tällä hetkellä keuhkot. Sain rasitusastmadiagnoosin vuosi sitten huhtikuussa ja en ole ihan vielä löytänyt tasapainoa lääkityksen ja juoksun kanssa. Välillä myös laiskuus iskee takavasemmalta ja tekee mieli jäädä sohvalle, mutta onneksi yleensä kuitenkin saan lähdettyä juoksemaan tai salille.
Yhtenä heikkoutena voi varmaan myös todeta tankkauksen. En aina muista tankata juoksun aikana tarpeeksi ja väsymys iskee.

Jos saisit lisätunteja vuorokauteen:

 – Tekisin enemmän kehonhuoltoa tai opiskelisin personal traineriksi.

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen:

 – Saada treenata ilman pahempia katkoja edes yksi vuosi. Pystyä puristamaan vielä muutamia minuutteja puolikkaan ja kympin ajoista pois. Juosta maratoni maaliin ilman yhtään kävelypätkää ja astmakohtausta.
Kesällä olen osallistumassa ensimmäiseen polkujuoksukisaan Nuts2017 Ylläksellä, mutta ehkä vuoden kuluttua Vaarojen maratonille tai ensimmäinen ultramatka.

Missä maassa haluaisit juosta:

 – Australiassa tai Yhdysvalloissa.

Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten:

 – Koska seuraava juoksukisa on Aurajoen Yöjuoksun kymppi niin eikö siihen sopiva nimi olisi Yökiitäjä?

Jaa myös mielellään Takomorunnersin juoksukaverikirjaa eteenpäin, jotta saadaan tutustua mahdollisimman moneen teistä!

Ota myös haaste vastaan itse ja postaa blogiisi juoksukaverikirjasivu ja kerro siitä kommentoimalla tähän postaukseen, niin tulemme muutkin lukemaan 🙂


Share this post:

6 Comments
 1. Unknown

  Taidan tähänkin haasteeseen lähteä mukaan, hauska idea ? mutta vasta huomenna, pitkiksen jälkeen ?

 2. Tanja

  Kiva! Jään mielenkiinnolla odottamaan vastauksiasi 🙂
  Tämän haasteen vastauksia on ollut kiva lukea. Yksikään ei ole samanlainen kuin toinen.

  Kepeitä askelia pitkikselle!

  -Tanja-

 3. Tanja

  Hyvä!
  Saa nähdä kuinka paljon yllätyksiä tulee vastauksissa 🙂

  -Tanja-

 4. Tanja

  Kiva! Pitää käydä lukemassa 🙂

  -Tanja-

Comments are closed.