Juoksua suurkaupungin sykkeessä

Myös kaupungin vilinässä voi harrastaa juoksua.
Lomareissulla New Yorkissa käytiin juoksemassa Central Parkissa ja lähes kaikilla muillakin lomilla on juoksukengät olleet mukana. Kaikki kohteet eivät ole olleet yhtä suuria kuin tämä viimeisin, mutta niin Lontoossa, Berliinissä, Dubrovnikissa, Italian Roomassa ja Leccossakin on kaupungin vilinää ollut, mutta silti ollaan löydetty itsemme juoksemasta.

Berliiniin lähdettiin maratonia varten ja sen reitti on todella mahtava!
Kaupungin näkee ihan eri kulmasta, kun vetää jalkaan lenkkarit ja lähtee juoksemaan. Lähes kaikissa kaupungeissa on jonkinlaisia puistoja tai muita hyviä reittejä ja me ollaankin lähes aina tutkittu etukäteen millaisia reittejä kohteesta löytyy.
Juoksutapahtumia varten kaupunki on mielestäni hyvä paikka, sillä kannustusta on huomattavasti enemmän ollut aina kaupungissa kuin sen ulkopuolella. Ihmisten on helppo tulla reitin varrelle.

Myös meillä Turussa on paljon hyviä juoksureittejä ja itse tykkään juosta Aurajoen rantoja pitkin tai Ruissalossa. Tästä syystä ehkä Paavo Nurmi Marathon on yksi suosikkitapahtumistani, sen reitti kulkee molemmissa maisemissa.
Juoksuharrastus ollaan aloitettu noin 5 vuotta sitten ja Paavolla ollaan oltu mukana jo 4 vuotta. Ollaan itse juostu siellä sekä puolimaratoni, että maratoni, mutta 10km lenkki on vielä kokeilematta kyseisessä tapahtumassa. Viime kesänä oltiin molemmat siellä jänistelemässä ja tsemppaamassa muita omilla matkoillaan. Täältä pääset lukemaan viime vuoden jänistelystä.
Tunnelma Paavo Nurmi Marathonilla on joka kerta ollut erittäin kannustava ja tapahtuma tuo Turun keskustan alueelle hyvän tunnelman. Kuulutukset kaikuvat pitkin katuja ja ihmiset kerääntyvät jokirantaan ja katujen varsille ympäri keskusta-aluetta. Myös Ruissalon puolella on aina ollut hyvä kannustus.

Juoksutreenit

Juoksuaika-tapahtumat järjestää yhteistyössä Suunnon ja Intersport Hansan kanssa ennen 17.8. juostavaa Paavo Nurmi Marathonia yhteislenkkejä, joissa on mahdollisuus testata myös Suunto 9-urheilukelloja. Me ollaan Jarkon kanssa juoksuttamassa osallistujia näissä treeneissä joista ensimmäinen on 23.4. klo 18 ja kesto noin 60 minuuttia ja vauhtiryhmät n. 6 min/km ja 7 min/km.

Käy siis Facebookissa klikkaamassa itsesi mukaan näille lenkeille Juoksuaika-tapahtumien sivuilla.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: