Juoksua läpi vuoden – oikeilla varusteilla

(Kaupallinen yhteistyö Addnature kanssa, mainoslinkit merkitty *-merkillä)

Juoksua voi harrastaa läpi vuoden aivan mainiosti. Vaikka aina syksyn ja talven tullen ulos lähteminen ei houkuta, kannattaa harrastuksen jatkaminen silti. Muistat varmaan mikä fiilis sen tehdyn treenin jälkeen on?

Aloittaessani juoksuharrastusta ajattelin itsekin, että juokseminen tulee syksyn tullen vähenemään ja alkaa uudestaan keväällä. Toisin kävi, sillä oikeilla varusteilla voi juoksuakin harrastaa läpi talven. Muutenkin uudet treenivaatteet tuo pientä piristystä treeniin. Miltä kuulostaisi uusi juoksutakki tai trikoot?

Uudet treenivarusteet auttavat myös motivoitumaan liikkumiseen. Voi kuulostaa materialistiselta, mutta jos se toimii niin olkoon niin. Ja onhan se pakko myöntää, että hyvin istuvat ja hyvännäköiset sekä toimivat treenivaatteet ovat kivemmat kuin ne vanhat hiostavat verkkarit tai linttaan astutut juoksukengät.

Ulkoiluvaatteet
Pirteää väriä syksyyn

Itse juoksen paljon niin omana harrastuksena, mutta myös työkseni, kun ohjaan muita. Treenivaatteita kuluu paljon ja niitä saa olla pesemässä tuon tuosta. Pesun myötä ne tietysti myös kuluvat, mutta jos ostaa riittävän laadukkaita ne kestävät hieman kauemmin. Laadun ohella pidän myös värikkäistä vaatteista. Tällä en tarkoita välttämättä kirkuvia neonvärejä vaan värillisiä mustien vaatteiden ohella. Varsinkin näin syksyn tullen haluan tuoda väriä tummuviin iltoihin.

Addnaturella on laaja valikoima eri lajien *treenivaatteita ja *ulkoiluvaatteita tunnetuilta brändeiltä. Itse valitsin ostoskoriin uuden juoksutakin ja yllätin itseni värivalinnalla, joka oli tällä kertaa ensimmäinen kirkkaanpunainen juoksutakkini. Nyt olen aivan rakastunut tuohon väriin! Lisäksi ennakoin tulevia viileämpiä kelejä juoksuohjauksissa ja muissa ulkotreeniohjauksissa ja tilasin trikoot windstopperilla. Tänä tulevana syksynä ja talvena tulee omassa treeniohjelmassani olemaan paljon juoksua ensi kevään Karhunkierroksen ultrapolkujuoksun vuoksi joten voi olla, että uusia motivaattoreita tarvitaan, kun syksyn illat tästä vielä pimenevät ja sateet saapuvat.

Juoksua pimenevillä poluilla

Lisäksi pimeneville poluille tuli tarpeeseen uusi otsalamppu. Itselläni on aiemmin ollut käytössä ladattava akullinen lamppu, joka on hieman painavampi tuon akun vuoksi. Lisäksi siinä on lampusta akkuun menevä johto, joka heiluu välillä häiritsevästi. Tuo lamppu on kyllä ollut hyvä pitkillä polkulenkeillä, koska voi luottaa siihen, että virtaa riittää loppuun saakka.

Otsalamppu
Valoa hämärtyvään syysiltaan

Nyt kuitenkin oli jo jonkin aikaa ollut harkinnassa kevyemmän version otsalamppu tulevan syksyn polkujuoksuohjauksiin ja tämän yhteistyön myötä laitoin myös sellaisen tilaukseen. Valitsemani Petzlin lamppu painaa vain 100 grammaa ja on teholtaan 900 lumenia, joten sen pitäisi vastata hakemiani ominaisuuksia. Tuo lamppu myös säätelee voimakkuutta tarpeen vaatiessa. Addnaturella on *valikoimissaan runsaasti eri vaihtoehtoja joista löytää juuri omaan käyttötarkoitukseensa ja tarpeisiinsa sopivan.

Saimme syyskuun alussa käyntiin syksyn juoksukurssit ja on se vaan mahtava jälleen kerran nähdä niin paljon juoksusta innostuneita liikkujia. Tästä tulee vielä hyvä juoksusyksy!

Täällä olen aiemmin avannut ajatuksiani treenimotivaatiosta, miten voit saada ylläpidettyä motivaatiota.

Share this post: