Juoksija joogassa

Juoksu on keholle raskasta ja vastapainoksi sille on hyvä antaa jotain mikä rentouttaa sitä.
Meillä treenataan todella monipuolisesti, mutta välillä tuntuu siltä, että kehonhuoltoa olisi hyvä lisätä vieläkin.

Mielen saa rauhoitettua kauniissa maisemissa

Meillä viikkotreeneissä on mukana niin juoksua, salitreeniä, venyttelyä kuin joogaakin.
Jooga löydettiin jo monta vuotta sitten, mutta se jäi pois viikko-ohjelmasta jossain vaiheessa, kun kuntosali meni vaihtoon. Välillä tehtiin joogaa kotona netistä löytyvien ohjelmien mukaan ihan säännöllisestikin. Pari-kolme vuotta sitten Vauhtisammakko alkoi järjestää myös joogatunteja ja siellä käytiin juuri juoksijalle suunnatussa joogassa. Huomattiin taas miten hyvää se tekee keholle. Aikataulutusten takia ei päästy jatkamaan siellä, mutta onneksi Anna, joka joogaa ohjaa myös Vauhtisammakolla, ohjaa toisessakin paikassa ja päästiin hänen tutuille tunneilleen siellä.

Joogasta on paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta me ollaan pääsääntöisesti käyty Yin-joogassa, jossa tehdään pitkiä, mutta lempeitä venytyksiä. Paljon keskitytään lantion ja jalkojen lihaksiin, mutta myös selän ja rintakehän alueeseen. Meillä molemmilla on jossain vaiheessa vaivannut lonkan seudun kireydet, mutta joogasta niihinkin on saanut helpotusta.
Tuo Yin Bliss-tunti, jolla me käydään, kestää vaihtelevasti 1t 15min -1t30 min ja joogasalissa on ihanan lämmin koko tunnin ajan. Välillä pitkän venytyksen aikana alkaa hiki valua pitkin ohimoita, mutta ainakin lihakset pysyvät lämpiminä.

Nyt viimeisin viikko on mennyt jo kevennellessä kohti polku-ultria niin on ollut aikaa käydä joogassakin normaalia enemmän, kolmesti viikonloppuna.

Oletko sinä käynyt testaamassa joogaa?

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post:

2 Comments
  1. Matilda Mi

    Kävin jokusen vuoden astanga-joogassa ja nyt olen käynyt kuntosalin power-joogassa siitä lähtien, kun liityin kyseiselle salille. Nuo lajit ovat aika lähellä toisiaan, sellaisia dynaamisia ja paikoin vähän raskaita. Toimii kuitenkin myös tehokkaana venyttelynä ja joogassa käydessäni saan aina kätevästi eräänlaisen kokovartalotarkastuksen mahdollisten huomioonotettavien/pitkäaikaisten jumien osalta. Myös yin-joogaa olen joskus kokeillut.

  2. Tanja

    Jooga on kyllä todella monipuolista ja pitäisi varmaan itsekin testata eri tyyppistä joogaa.

Comments are closed.