Intervalliharjoittelu ja miksi se on hyvästä

Intervalliharjoittelu kohottaa kuntoa, parantaa lihaksiston toimintaa sekä vaikuttaa myös aivoihin. Intervalliharjoittelu tarkoittaa käytännössä sitä, että harjoituksen aikana kovatehoinen jakso ja kevyempi jakso vuorottelevat ja tasainen juoksuvauhti loistaa poissaolollaan

Intervalliharjoittelua kannattaa tehdä viikottain koska se kehittää erityisesti maksimaalista hapenottokykyä, varsinkin juoksussa on hapenottokyky isossa roolissa. Juoksun ja kuntoilun lisäksi olen huomannut, että parantunut hapenottokyky vaikuttaa suuresti myös elämänlaatuuni. Itselläni tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lihasten insuliiniherkkyys ja verensokerini tasapaino on muuttuneet intervalliharjoittelussa. Myös lihasten verenkierto on parantunut harjoittelussa.

Intervalliharjoittelu on intensiivinen ja kova harjoitus, tämä kannattaakin ottaa huomioon palautumisessa, intervallitreenin jälkeen palautuminen kestää myös pidempään. Tämän takia kaikkia juoksutreenejä ei kannatakaan tehdä intervallitreeninä. Itse teen yleensä niin, että viikossa on noin 70-80% peruskestävyyttä ja loput ovat kovempia intervallitreenejä.

Oletko jo ottanut meidät seurantaan instagramissa, tee se tästä

Share this post: