Helmikuun juoksut ja kuulumiset!

Taas on yksi onnistunut kuukausi takana treenien suhteen, pitää kyllä olla kiitollinen siitä että on saanut treenata ilman vammoja tai sairasteluja.

Helmikuu meni aikalailla suunnitelmien mukaan ja hyvässä vauhdissa ollaan treenien suhteen kevään tavoitetta eli Karhunkierroksen 83km koitosta.

Positiivisinta on tässä alkuvuodessa ehkä ollut se että olen saanut painoa alas joulusta noin viisi kiloa, vielä jos muutaman onnistuu tiputtamaan niin hyvä on. Helppoa se ei tule olemaan koska diabeteksen takia saan tankata kohtalaisen paljon kun juoksen mutta muutamilla muutoksilla olen onneksi saanut hieman painoa tippumaan.

Helmikuussa tuli salilla vietettyä aikaa noin viisi tuntia, ihan ok määrä siihen nähden että yksi kerta kestää noin 40 minuuttia ja pidin yhden kokonaisen lepoviikon salilta.

Kehonhuoltoon tuli panostettua helmikuussa kunnolla ja sitä olikin Suunnon Movescountin mukaan tehty yli 15 tuntia.

Juoksua tuli tälle kuulle kaikkiaan 259km, tähän olen todella tyytyväinen sillä siinä oli kuitenkin pieni tauko ja oli muutenkin lyhyt kuukausi.
Juoksussa tehot ovat edelleen olleet matalalla mutta olen nyt sen verran muuttanut treeniä että viikossa on tullut tehtyä 1-2 suhteellisen kovaa treeniä.
Tunkkaukset ovat jääneet vähiin, tai siis kokonaan pois viime kuukausina ja siihen pitää nyt tehdä muutos mahdollisimman pian.

Hyvä kuukausi siis takana ja tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä

-J-

Vuoden toinen kuukausi takana ja pikkuhiljaa olen saanut treenimääriä nostettua ja huomattavasti paremmat asetelmat on tänä vuonna kuin vuosi sitten. Toki ilman vastoinkäymisiä ei ole säästytty vieläkään vaan helmikuun viimeinen viikko meni levätessä, kun flunssa pääsi yllättämään. Onneksi kuume laski sen verran nopeasti, että viikonloppuna pääsin jo taas joogaan ja salilla käymään.

Helmikuun osalta juoksua tuli noin 100 kilsaa kolmessa viikossa ja ajallisesti reilu 14 tuntia, salilla kävin 8 kertaa ja kehonhuoltoa tein 5 tuntia. Pieniä määriä vielä, mutta pikkuhiljaa nostetaan määriä jotta päästään lähtemään Karhunkierrokselle paremmalla pohjalla kuin viime vuonna.
Kehonhuolto on yksi osa-alue, johon pitää kiinnittää enemmän huomiota ja antaa sille lisää aikaa varsinkin, kun treenimäärät nousevat.

Suurin osa lumista on sulanut ja pyörätiet alkavat olla kutsuvan näköiset. Kohta pääsee aloittamaan työmatkapyöräilyn jälleen. Siitä saa hyvää peruskestävyystreeniä, kun matkaa on yhteen suuntaan 12 km ja matkalla löytyy pari kivan kokoista mäkeäkin, joissa saa sykkeen nostettua hetkellisesti.
Karhunkierrosta ajatellen pitää ohjelmaan ottaa mukaan myös mäkitreenit viimeistään lomareissun jälkeen.

Ihan ok kuukausi siis takana, mutta aina on parannettavaa 😉

-T-

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: