Helmikuun hölköttelyt

Ensimmäinen kevätkuukausi on saapunut vaikkakin kevät virallisesti joidenkin tietojen mukaan alkaa vasta kevätpäiväntasauksesta eli 20.-21.3.

Palataan kuitenkin vielä askel taaksepäin ja otetaan pieni katsaus helmikuun treeneihin.

Poluilla juoksin helmikuussa vain yhden kerran, joka on varmaan pienin määrä pariin vuoteen yhden kuukauden saldossa. Maantiellä treeniä tulikin hieman enemmän sillä kilsoja kertyi n. 170km. Osa juoksusta kertyi Vauhtisammakon ohjauksista ja osa omista treeneistä ennen tai jälkeen työpäivän.
Nyt kun teen töitä yrittäjänä ja jonkin verran voin määritellä työaikani olen painottanut joinakin päivinä ohjaukset aamupäiviin ja joinakin päivinä iltoihin. Kun menee töihin iltapäivällä esimerkiksi kahden-kolmen aikaan ehtii hyvin käydä lenkillä ennen työvuoroa.
Esimerkiksi viime viikon torstaina juoksin noin 12 km lenkin, kävin kotona syömässä, pesulla ja lenkittämässä koiran ennen kuin lähdin polkemaan töihin.

Juoksun ja pyöräilyn lisäksi löytyy kalenterista parit joogat ja salitreenejä. Kaikki salitreenit ei tosin löydy mistään sovelluksesta ylhäältä, koska en vain muista kesken työpäivän laittaa kelloa käyntiin 😀 Useimmiten siis treenaan kesken työpäivän ohjausten välissä ja joskus teen kotona kahvakuulatreenin tai kehonpainotreeniä.

Viime viikolla Instagramissa muistuteltiin, että Karhunkierroksen juoksuun on enää vajaa 3 kuukautta aikaa. Tämähän siis tarkoittaa sitä, että polkujuoksutreenit ja mäkitreenit odottavat. Tulevina viikkoina meidät siis löytää varmimmin ohjausten lisäksi lähimaaston poluilta 😀

-T-

Komea juoksukuukausi ja treenikuukausi taas takana. Helmikuu meni treenien osalta suunnitelmien mukaan, mäkitreeniä olisi saanut olla hieman enemmän mutta muuten meni kuten pitikin.

Juoksua ja kilometrejä ei paljoa tarvinnut miettiä, jo pelkät Vauhtisammakon ohjaukset pitivät huolen että tulee määrällisesti hyvä kuukausi, samoin ohjaukset pitivät huolen myös siitä että tuli laadukasta treeniä myös itse tehtyä ja muutaman kuukauden tuon jälkeen myös muutakin kuin pelkkää pk-treeniä. Juoksua tuli helmikuussa yhteensä 286 kilometriä, joista polkujuoksua 56km.

Salilla tuli totutusti käytyä muutaman kerran viikossa, lähinnä nopeita käyntejä kesken työpäivän ja koko kroppa aina kerralla läpi. Reilut neljä tuntia tuli vietettyä salilla aikaa.

Tähän päälle vielä noin kahdeksan tuntia kehonhuoltoa niin kuukauden tavoite on täynnä.

Toivotaan että tämä putki jatkuu ja ehjät kuukaudet saavat jatkoa, ensi kuussa on kyllä varmaan raivattava jostain tilaa tunkkaukselle ja polkujuoksuun.

-J-

IG
Facebook

Share this post: