Graveler-pyöräily on täynnä mahdollisuuksia

Graveler-pyöräily on tullut Suomeen ryminällä ja luultavasti myös jäädäkseen, ja miksipä ei koska Gravel-pyörät sopivatkin suomalaisille reiteille täydellisesti. Tässä kirjoituksessa käydäänkin hieman läpi graveler-pyöräilyä ja miksi myös sinun kannattaisi kokeilla soratiellä pyöräilyä.

Graveler-pyöräily ja reitit

Hiekkatietä ja soratietä löytää täältä lähes kaikkialta. Taajamasta löytyy hyvin hiekkateitä mitä ajaa, taajaman ulkupuolelta löytyy vieläkin enemmän isompaa ja pienempää hiekkatietä ja soratietä joita pitkin pystyy ajamaan lähes loputtoman pituista lenkkiä gravel-pyörällä, tähän maastoon gravel-pyörä onkin täydellinen ja tätä maastoa meillä tosiaan riittää.

Gravel-pyörä menee jokapaikasta

Gravel-pyörällä et ole riippuvainen maastosta ja alustasta. Graveler-pyöräilyssä minua kiehtoi ja kiehtoo vapaus mennä lähes paikkaan kuin paikkaan. Gravel-pyörällä matka jatkuu kunhan vain kuski tekee töitä ja reitti on edes kohtuullisen kuljettava, toisin kuin esimerkiksi maantiepyörällä pitää joissain olosuhteissa ja maastossa jättää leikki kesken ja etsiä parempaa reittiä. Gravel kulkeekin niin asfaltilla, soralla ja hiekalla. Gravel-pyörä onkin monipuolinen pyörä. Itse ajan omalla Konallani niin työmatkaa kuin pidempiä treenejäkin, hieman kiinnostaisi myös tehdä pyörävaelluksiakin koska siihen on pyörässä hyvät ominaisuudet. Pidemätkin matkat on olleet mukavia taittaa gravel-pyörällä koska siinä on rento ajoasento, leveät renkaat ja ajaminen sillä on vain yksinkertaisesti mukavaa.

View this post on Instagram

Kevyt ja palauttava lenkura??

A post shared by Jarkko Heleä (@batjakke) on

Graveler-pyöräily yhteenveto

Gravel-pyörällä ajaessa seikkailu alkaa siitä, mihin päällystettytie loppuu. Graveler-pyöräilijälle riittää paljon teitä ja reittejä minne mennä. Erilaiset maastot ja reitit takaa graveler-pyörän ajajalle mukaansatempaavia ajokokemuksia rauhallisilla maaseudun hiekkateillä. Graveler- pyöräilijät osaavatkin yleensä pitää hauskaa kun hyppäävät pyörän selkään ja lähtevät seikkailulle, seikkailua se ainakin itselleni on kun jokainen kerta on pieni kysymysmerkki, että millaista maastoa päivän reitti mahtaakaan tarjota ja mitä eteen tuleman pitää.

Kaipaatko uusia pyöräilyvaatteita, nyt saat koodilla Heleä15 saat -15% Classy cyclist– verkkokaupasta. Koodi voimassa vuoden loppuun asti.

Share this post: