Fysioterapiaa, teippejä ja plan b

Kävin eilen jalkafysiossa vasemman lonkan kipeytymisen takia ja siellä löydettiinkin useita syitä kipeytymiseen. Ensimmäinen ja ehkä se pääsyyllinen on se, että vasen jalka on 5-10mm pidempi kuin oikea. Vielä ei mitattu eroa, mutta eron huomaa kuulemma jo kävelystä. Tämän lisäksi vasemman nilkan nivelet on yliliikkuvat, sääriluu vääntyy väärään asentoon ja näiden yhteissummasta koko vasen kinttu on mutkalla. Ja se tietysti aiheuttaa lantion virheasennon, joka taas johtaa siihen, että juostessa vasen lonkka rasittuu. Nyt yritetään ensin ihan saada liikerataa kuntoon ja keskittymällä jalalla oikein astumiseen vähentää virheasentoa. Vasemman lonkan limapussi on tulehtunut ja siihen sain lääkityksen joka toivottavasti tehoaa mahdollisimman pian. Kun tuo limapussin tulehdus on saatu hoidettua alkaa lonkan ja lantion lihasten vahvistus. 
Juoksutreeneihin tuli vähintään parin viikon tauko, mutta fyssari antoi luvan käydä salilla ja myös kyykyt saa tehdä, kunhan painot pysyy kohtuullisina. Ainoat kielletyt liikkeet ovat lonkan loitonnukset ja muut suoraan lonkkaan kohdistuvat. 
Nyt oli sellaiset painot, että rautakin vääntyi 
Eilen kävinkin jo taas iloisena salilla tekemässä kyykkyjä ja maastavetoja. Tarkoitus oli tehdä melkein maksimipainoilla, mutta suosiolla vähensin niitä. Mielummin käyn tekemässä jotain pienemmillä painoilla kuin jätän treenit kokonaan siksi, että tuli tehtyä liian rankat treenit. 
Juoksemaan voin siis päästä hyvällä tuurilla jo talvilomalla, joka on ensi viikon jälkeen. Ensi viikoksi on sovittuna uusi fyssarikäynti ja siihen saakka sain määräyksen tehdä tiettyjä kehonhuoltoja ja vahvistuksia.
Fyssarilla käyn täällä Turussa alaraajojen fysioon erikoistuneella Jalkafysio Aboalla. 
Eilen kävin ostamassa hierontapallon, jolla on tarkoitus availla lantion ja lonkan alueen jumeja, koska foam roller on mun lantioalueelle liian leveä. Se painaa myös tuohon tulehtuneeseen limapussiin jos yritän huoltaa lantion lihaksia. Foam rollerilla hoidan kuitenkin reisilihaksia ja olinkin unohtanut kuinka kipeää se tekee, kun lihakset on jumissa… 
Samalla reissulla ostin myös kotiin Kinesioteippiä, koska tuo faskiittialue on nyt teipattuna. Kohtahan meiltä löytyy kaikki huoltoon ja hoitoonkin tarvittavat välineet. Toivottavasti vaan ei tarvitse käyttää niitä turhan usein. 
Olo on oikeastaan helpottunut nyt, kun kivun aiheuttaja saatiin selvitettyä. Tietää mitä asialle voi tai pitää tehdä. Nyt vaan rauhassa kuntoutetaan tuo lonkka ja katsotaan askel kerralla mihin saakka päästään. 
Voi tietysti olla mahdollista myös se, etten enää pääse juoksemaan pitkiä matkoja ilman, että se kipeytyy, mutta sen näkee ajan myötä. Ja onneksi löytyy vaihtoehtoisia liikuntamuotoja.

Salilla käyntiä aion jatkaa ja viime viikolla aloitettu jooga jää myös valikoimaan. Pitää varmaa miettiä vielä jotain lisäystä ihan vaan, että on se plan b jos sitä tarvitaan. 
Share this post: