Energiaa liikuntaan luonnonmukaisista raaka-aineista

(yhteistyössä Chimpanzee)

Energiaa tarvitaan paljon liikkuessa ja vaikka syö terveellisesti ja riittävästi voi silti lisäenergiantarvetta olla esimerkiksi treenien yhteydessä. Itselläni vatsa on aika vaativa sen suhteen mitä lisäenergiaa syön ja se alkaa helposti temppuilemaan. Jarkolla taas lisäenergiantarve voi diabeteksen takia tulla vielä nopeammin kuin minulla ja energianlähteen tuleekin olla sellainen, josta saa riittävästi hiilihydraatteja verensokereita nostamaan.

Me saatiin hiljattain testiin yhteistyön kautta Chimpanzeen tuotteita, jotka on tehty luonnonmukaisista raaka-aineista ja on erittäin maittavia. Itse tykästyin niissä siihen, miten selkeästi maut tulevat tuotteissa esille, kun niistä on jätetty viljatuotteet ja maito pois. Niissä ei myöskään ole käytetty keinotekoisia makeutusaineita ja itse koin tuotteet vatsaystävällisiksi sillä ne eivät aiheuttaneet minkäänlaisia tuntemuksia vatsassa vaikka usein reagoin helposti energiageeleihin ja -patukoihin.

Meillä tuotesettiin valikoitui erimakuisia energiapatukoita ja -geelejä, pari proteiinipatukkaa ja urheilujuomajauhetta. Vaikka muutenkin syön monipuolisesti ja säännöllisesti niin välillä työpäivä on niin hektinen paikasta toiseen siirtyessä ohjauksesta toiseen, että ei meinaa saada riittävästi eväitä kulkemaan mukana. Nämä energiapatukat ovat todella hyvä vaihtoehto, kun pitää saada pienessä tilassa kulkemaan nopeasti syötävä välipala. Välillä treenaan asiakkaiden kanssa yhdessä ja tällöin pitää energiaa olla riittävästi, samoin kuin sellaisina päivinä, kun kuljen pyörällä paikasta toiseen. Parhaina päivinä pyöräilyä voi tulla 30-40 km ja siihen vielä lisäksi treenit. Liikuntaa tulee ihan kiitettävä määrä, joten energiantarve on suuri. Kohta alkaa myös juoksukoulun kurssit ja liikuntamäärä nousee jälleen.

Diabeetikon arkeen peilatessa laadukkaat hiilihydraattipitoiset energianlähteet on erittäin tärkeitä. Vaikka diabetes on hoitotasapainossa voi silti tulla päiviä jolloin sokerit heittelevät eikä sille ole mitään selkeää syytä. Tällöin on hyvä jos mukana menossa on jotain mistä saa pienestä määrästä nopeasti hiilareita ja sokerit taas nousuun.

Näiden Chimpanzeen tuotteiden myötä löytyi uusia energia- ja proteiinilisiä meidän kiireiseen arkeen ja treeneihin. Varmasti tulemme jatkossakin näitä käyttämään. Mikä sen mukavampaa kuin Karhunkierroksen loppunousuissa ottaa pieni huilitauko, ihailla maisemia ja tankata energiaa! Joko sinä olet testannut näitä Chimpanzeen tuotteita?

Kirjoitimme aiemmin liikkujan energiavajeesta, käy lukaisemassa!

Share this post: