Asennetta tyypit, asennetta!

Eilen illalla katsoin mieheni kanssa netistä jo aiemmin viikolla tv:stä tulleen Sarasvuon. Jakso on puhuttanut paljon lehdissä, sosiaalisessa mediassa ja oikeastaan joka puolella. 
Arvannettekin, että kyseessä on Pekka Hyysalon haastattelu, joka sai itseni ainakin liikuttumaan ja herätti aika hyvin. 
Kaveri oli 20 vuotiaana yksi maailman parhaita freestyle laskijoita, kunnes yksi lasku, yksi hyppy muutti kaiken, koko nuoren miehen elämän. 
Hyppy meni siis pieleen, Pekka tuli alas sivuttain ja löi päänsä. Kypärä halkesi ja Pekka sai vakavan aivovamman.
Hän oli koomassa 17 vuorokautta eikä vanhemmille annettu mitään lupauksia tulevaisuudesta ja kävelemään Pekan ei pitänyt pystyä ainakaan pariin vuoteen ilman kuntoutusta.
Kuitenkin rautaisen asenteensa ja periksiantamattomuutensa avulla hän käveli jo kuuden kuukauden kuluttua tapahtumasta. Suksille hän nousi 11 kuukauden kuluttua.
Nyt Pekalla on tavoitteena juosta maratoni ennen kuin täyttää 30. 
Tuota ohjelmaa katsoessani en voinut olla huomioimatta Pekan aurinkoista luonnetta ja erittäin positiivista elämänasennetta.
Tämän huomasi myös Toni Wirtanen, joka ei halunnut keskustella omasta urastaan tai tekemisistään, vaan haki Pekan takaisin lavalle.

Pekan tarina sai aivan varmasti yhden jos toisenkin miettimään sitä, miten pienistä ja vähäpätöisistä asioista sitä tulee valitettua.
Tulee jätettyä salitreeniä väliin kun on vähän lihakset jumissa tai väsyttää työpäivän jälkeen, ulkona sataa, ei huvita lähteä lenkille ja vaikka mitä selityksiä.

Ajattele ensi kerralla kun mieleesi tulee luistaa salitreenistä, että miksi et menisi. 
Älä jätä menemättä ellet oikeasti ole sairaana. 
Ajattele tuolloin Pekkaa ja hänen rautaista asennettaan sekä sitä intohimoa liikkumista kohtaan joka hänellä selvästikin on. 
Jokainen meistä voi tuon asenteen saavuttaa! 

Ironista tässä postauksessa on se, että makaan parhaillaan sohvan pohjalla, kuumeessa kylläkin, ja mies lähti salille… 

Share this post: