Aktiivilomalla Sloveniassa | Triglavin kansallispuisto

Meillä alkaa yhä useammin lomareissut suuntautua jonnekin missä pääsee liikkumaan ulkona. Jos olet ottanut meidän somekanavat seurantaan niin et ole voinut välttyä kesäloman Slovenian maisemilta. Nyt on myös luvassa paljon kuvia!

Bled

Keväällä alettiin miettiä tulevan kesäloman kohdetta ja se muuttui varmaan kymmeneen kertaan, ennen kuin saatiin päätös tehtyä. Halusimme paikkaan, jossa voi liikkua luonnossa, mielellään polkujuosta, ilman, että lämpö on liian tuskainen. Välillä oltiin aivan Välimeren rannoilla, mutta liian suuri riski helteelle jätti ne paikat pois laskuista.
Me ei aiemmin olla käyty vuoristossa ja korkeimmat mäet taitaa olla Karhunkierroksen ja Ylläksen tunturit. Lopulta törmättiin jossain Sloveniaan ja Triglavin kansallispuiston alueeseen ja aloimme kartoittamaan polkuja sekä mahdollisia paikkoja joissa yöpyä.

Triglav
Triglav / Mount Vogel

Triglav / Mount Sija

Majapaikka löytyi ihanasta Bledin kylästä paljon kuvatun Bledjärven rannalta. Kyseessä on pieni, mutta suosittu lomanviettopaikka, josta löytyy muutama hotelli, mutta useita majataloja, kourallinen ravintoloita ja kaikki tarpeelliset palvelut rentoon aktiivilomaan. Vuokra-auton kanssa pääsi hyvin siirtymään paikasta toiseen.

Bled sijaitsee Triglavin kansallispuiston alueella, jonka korkein huippu on yllättäen Triglav-vuori, Slovenian korkein vuori joka on kuvattuna myös maan lipussa.
Tämä kansallispuisto sijaitsee Juliaanisilla Alpeilla ja Triglavin lisäksi sieltä löytyy monia mahtavia huippuja. Lisäksi vuorten väliset vehreät laaksot on henkeä salpaavat ja näissä maisemissa pääsee kyllä nousemaan rinteitä, juoksemaan poluilla ja tunkkaamaan mäkiä.

Polku Komnin vuoristomajalle

Polku Komnin vuoristomajalle

Ja paluumatkalla alamäkeen
Savica-putous

Me käytiin nousemassa Mount Šijalle, etsittiin vuoristomaja Dom na Komni, jonne pääsi vuoren rinnettä mutkittelevaa reittiä pitkin ja menomatka olikin pelkkää nousua havu- ja lehtipuiden keskellä uskomattoman vihreissä maisemissa. Juostiin laaksopolkua pitkin Mojstranasta aivan laakson perukoille saakka ja pysähdyttiin matkalla ihastelemaan vesiputousta. Palattuamme Mojstranaan jatkettiin matkaa Planicaan, koska olihan se lentomäki nähtävä ihan luonnossa, kun kerran niille seuduille osuttiin. 


Mojstrana

Mojstrana

                                                        Slap Peričnik

Planica
Planica

Loppulomasta käytiin vielä uudelleen vuorilla, käveltiin Vintgarin rotkon reunoilla ja juostiin myös Bledjärven ympäri samalla nousten parille korkeammalle kukkulalle maisemia ihastelemaan. 

BledVintgar

VintgarMitä olette mieltä maisemista?


⇩⇩⇩⇩

IG
Facebook

Share this post:

2 Comments
 1. Ansku

  Upean näköistä, tuonne pitää kyllä joskus päästä juoksemaan! Paljonko yhdestä päiväretkestä tuli kilsoja ja kauanko meni aikaa? Tarvitseeko tuolla karttaa?

  t. Ansku / http://www.juoksukunnossa.fi

 2. Tanja

  Maisemat on luonnossa vielä upeammat! Suosittelen käymään Sloveniassa.
  Meillä nuo lenkit vaihteli pituudeltaan muutamasta kilsasta reiluun 20 kilsaan ja aikaa meni tunteja. Sellainen 3-4 tuntia lähes joka päivä. Nousumetrejäkin tuli ihan mukavasti. Oli tarkoituksena myös ihailla maisemia samalla ?
  Nämä Slovenian reitit on todella hyvin merkittyjä ja kartta ei ole välttämätön. Toki kannattaa tutustua reitteihin etukäteen ja ladata joku sovellus puhelimeen, esim Komoot.

Comments are closed.