2020 vuoden kisat ja tapahtumat

2020 vuoden osalta kisat ja tapahtumat ei menneet ihan suunnitellusti, mikä ei varmaankaan yllätä ketään. Joka vuosi ollaan vuoden alussa tuotu esille tavoitteita tulevaan ja lopussa käyty läpi miten vuosi meni.

Tänä vuonna meillä oli kalenterissa 3 polkujuoksukisaa ja yksi maratoni sekä niiden lisäksi ”ehkä listalla” joku maantiejuoksu vielä. Kevät piti aloittaa 21 km Bodom traililla toukokuun alussa, siitä jatkaa Karhunkierrokselle 55 km toukokuun lopulla. Heinäkuulle oli varattuna mökki Ylläkseltä ja tarkoituksena juosta yöttömässä yössä Hetasta Pallakselle noin 58 km matka. Maantiejuoksua oli suunniteltu ja arvonnasta päästy läpi Chicagon maratonille. Ei varmaan tule yllätyksenä, että maaliskuussa kaikki nämä suunnitelmat meni uusiksi. Ei tullut toukokuun juoksuja, ei heinäkuun eikä myöskään lokakuun Chicagon reissua.

Bodom trailille ei vielä oltu ilmoittauduttu ja kaikki muut saatiin helposti siirrettyä seuraavalle vuodelle, hotellit tulivat vastaan varausten osalta ja Chicagon lennot perui lentoyhtiö jo maaliskuun lopulla. Ainoastaan Ylläksen reissua me ei peruttu, vaikka juoksu siirrettiinkin tulevaan kesään. Ylläkseltä varattu mökki sai toimia meillä kesälomareissun tukikohtana yhden viikon ajan ja käytiin omatoimisesti juoksemassa lyhyin kisamatka päivänä jolloin kisan piti olla. Samalla reissulla päästiin tutustumaan lähiympäristön muihinkin polkuihin ja niitähän riitti. Maisemat oli mahtavia ja lomasta nautittiin täysillä. Ylläkseltä siirryttiin vielä viikoksi Rukalle, jossa polut myös tuli tutuiksi.

PNM Trail 2020

Elokuun alussa lähdettiin Jarkon kanssa turvajuoksijoiksi PNM Trailille, joka on Paavo Nurmi Marathonin järjestäjätahon polkujuoksutapahtuma ja juostaan Kurjenrahkan kansallispuiston poluilla. Meille tuttu tapahtuma jo sen ensimmäisestä vuodesta lähtien, jolloin osallistuimme itsekin kisaan. Turvajuoksijoina olemme olleet tämän jälkeen vuosittain. Kisa oli tänä vuonna pienimuotoinen ja turvajuoksijoitakin aiempaa vähemmän. Meille valikoitui tapahtuman pisimmän matkan, 38 km, häntäpään valvominen ja mikä sen mukavampaa kuin juosta kauniissa maisemissa mukavassa kesäkelissä.

Vuoden 2020 ainoa oma juoksu

Lähtötunnelmissa Paavo Nurmi marathon 2020

Tänä vuonna ei suunniteltuja kisoja juostu, mutta ex tempore tuli lähdettyä juoksemaan 10km kisa Paavo Nurmi marathonilla. Edellisestä kympin juoksusta maantiellä oli aikaa vuosia enkä edes kymppiä varten ole treenannut pahemmin. Muutama päivä ennen tapahtumaa ilmoittauduin mukaan, kun sain Jarkon houkuteltua itselleni jänikseksi. Omalta osaltani eniten houkutti se, että tuo 10km kisa juostiin illalla, startti oli vasta klo 21. Ja olihan se mahtavaa lähteä juoksemaan kesäillassa pitkin Aurajoen rantaa. Juoksu meni hyvin, joskin alussa vähän jäätiin sumppuun, mutta tavoite saavutettiin ja siitä on hyvä jatkaa treenejä kohti seuraavia juoksuja. Täältä voit lukea enemmän tästä 10km kisasta.

Siirretyt juoksut

Koska vuodelta 2020 on paljon siirtoja niin tulevalle vuodelle ei tarvitse paljonkaan tehdä ilmoittautumisia. Pieniä muutoksia niihin on kuitenkin tullut.

Karhunkierroksella oli tarkoitus tänä vuonna juosta 55 km, mutta koska treeniaikaa nyt tuli enemmän niin päätin korottaa matkan 83 km reissuun. Sain onneksi Jarkonkin houkuteltua samaan. Ylläksen tapahtumassa on tehty reittimuutos, jonka johdosta tuo 58 km matka on ensi vuonna 66 km eli se piteni järjestäjän toimesta pikkuisen. Innolla odotan yöttömän yön juoksua. Bodom trailillekin ehkä ollaan menossa, mutta katsotaan se kunhan ilmoittautuminen aukeaa sinne ja jos ehditään paikat saamaan.

Chicagon osalta meillä on mahdollisuus valita osallistummeko tapahtumaan 2021, 2022 tai 2023. Vuoden 2021 osalta ilmoittautuminen meni jo joten silloin emme vielä ole lähdössä reissuun. Katsotaan ensi vuoden lopulla miltä tilanne näyttää silloin kaiken suhteen jos vaikka 2022 olisi sen vuoro.

Siltä näytti tämä poikkeuksellinen vuosi meillä juoksujen suhteen.

Share this post: